24u Le Mans

Porsche onthult speciale kleurstellingen voor Le Mans

15 september 2020 17:07 Aangepast: 15 september 2020 17:21

Porsche verschijnt dit jaar opnieuw met speciale kleurstellingen aan de start van de 24 uur van Le Mans. Het Duitse merk heeft vandaag het doek getrokken van haar beide GTE Pro-bolides voor de 88e editie van de Franse autosportklassieker.

Net als de voorgaande jaren eert Porsche ook dit jaar haar succesvolle verleden op het Circuit de La Sarthe. Dit weekend staat het merk stil bij haar eerste overwinning op Le Mans, dit jaar exact 50 jaar geleden.

Knipoog naar 1970

De #90 Porsche 911 RSR van Richard Lietz, Gianmaria Bruni en Frederic Makowiecki rijdt dit weekend in dezelfde rood/witte kleuren als de Porsche 917K waarmee Richard Attwood en Hans Herrmann in 1970 de 24-uursrace wisten te winnen. Het was de eerste van inmiddels 19 overwinningen van Porsche op Le Mans, waarmee het merk recordhouder is in de befaamde 24-uursrace.

De zusterbolide met startnummer 92 van Kevin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor rijdt dit weekend met dezelfde livery, maar dan in het zwart. Beide auto’s hebben verder groot het jaartal 1970 op de bovenkant van de auto staan.

Porsche goed vertegenwoordigt op Le Mans

In 2017 pakte Porsche voor het laatst de overallzege op Le Mans met Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber. Dit jaar komt het merk alleen met twee fabrieksauto’s uit in de GTE Pro-klasse, al rijden er ook nog acht klantenauto’s in de GTE AM-klasse. Onder andere Jeroen Bleekemolen, Larry ten Voorde en Max van Splunteren klimmen in de AM-klasse achter het stuur van een Porsche.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Van Splunteren als tiende Nederlander naar Le Mans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van