WTCR

Coronel sterk uit de startblokken: 'Dit gaat een goed seizoen worden'

15 september 2020 14:29 Aangepast: 15 september 2020 14:34

Tom Coronel blikt met een goed gevoel terug op het eerste raceweekend van het WTCR-seizoen. De Nederlander scoorde op het circuit van Zolder een vierde en een zesde plek, waarmee de goede voorbereiding op het seizoen zijn vruchten afwierp.

Ruim vier maanden later dan aanvankelijk gepland ging afgelopen weekend eindelijk het seizoen van de FIA World Touring Car Cup van start. Na het afhaken van de Salzburgring moest er op het laatste moment worden uitgeweken naar het circuit van Zolder, een circuit waar Coronel maar ook zijn team al veel hebben gereden.

De baankennis en het vele testwerk voorafgaande aan het seizoen wierpen zijn vruchten af afgelopen weekend. Coronel wist zich het hele weekend te mengen in de strijd voorin, maar greep met een vierde plek in Race 1 en een zesde plaats in Race 2 wel net naast het podium. Toch nam de coureur wel nog een trofee mee naar huis, aangezien zijn vierde plek in Race 1 hem de zege opleverde in de WTCR Trophy, het kampioenschap voor privérijders in de WTCR.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Coronel start WTCR-seizoen met vierde plek, Girolami wint

Goede start

"Het is lang geleden dat we zo'n resultaat behaald hebben. Dit is een heel goede start", blikt een tevreden Coronel terug op het weekend. "In de eerste race heb ik lekker gestreden met Tassi en in de tweede race met Girolami, de winnaar van de eerste race. Bij de start van Race 2 was er het gebruikelijk duw-en-trekwerk, deur aan deur met Jean-Karl Vernay. Daarna dus de rondenlange strijd met Girolami. Ik zat constant op zijn bumper en heb van alles geprobeerd, maar kwam er net niet langs."

Desondanks tankte Coronel wel veel vertrouwen voor de rest van het seizoen en lijkt hij er een stuk beter voor te staan dan een jaar geleden: "Als geheel ben ik blij met dit weekend. De goede voorbereiding heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De Audi deed het heel goed op deze baan, goed over de kerbstones. Een goede start van het seizoen. Ik ben tevreden, ik ben er echt van overtuigd dat dit een heel goed seizoen gaat worden."

Over twee weken wordt het WTCR-voortgezet op de befaamde Nürburgring Nordschleife , waar Coronel datzelfde weekend ook zal deelnemen aan de 24-uursrace.

Kijk aanstaande zondag om 15.00 uur naar RTl 7 voor een uitgebreide terugblik op het WTCR-weekend in Zolder.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van