Extreme E

Ekström en CUPRA stappen met Abt in Extreme E

15 september 2020 12:20 Aangepast: 15 september 2020 12:27

Voormalig DTM- en WK Rallycross-kampioen Mattias Ekström gaat volgend jaar deelnemen aan de Extreme E. De Zweed gaat rijden voor het Duitse team van Abt, dat de samenwerking met Cupra aangaat.

Abt werkt in de DTM en de Formule E al jarenlang samen met Audi, maar voor het elektrische Extreme E-kampioenschap gaat het Duitse team samenwerken met Cupra, een ander merk uit de Volkswagen Group. Het zustermerk van SEAT is daarmee de eerste fabrikant die haar deelname aan de offroad-serie heeft bevestigd, wat hoofdzakelijk te zien zal zijn aan het aangepaste bodywork van de 550 pk sterke ODYSSEY 21-bolide.

Het team zal geleid gaan worden door Mattias Ekström, die eerder met Abt al twee keer kampioen werd in de DTM en in 2016 met een Audi S1 ook de wereldtitel pakte in het WK Rallycross. Met zijn deelname aan de Extreme E geeft de Zweed zijn offroad-carrière dus een vervolg.

Nieuwe uitdaging

"Het voelt een beetje als thuiskomen", vertelt Ekström over zijn nieuwe avontuur. "Twintig jaar geleden was de DTM een geweldige uitdaging die Abt en ik samen hebben overwonnen. Nu is het hoog tijd voor een nieuw avontuur: de Extreme E. Het concept is ingenieus en ik weet zeker dat we samen met CUPRA en Abt een sterk team zullen hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Lewis Hamilton richt eigen team op voor Extreme E

De Extreme E is een nieuw kampioenschap waarin er met elektrische SUV's geracet gaat worden op de meest unieke locaties ter wereld. Het kampioenschap zet zich daarnaast ook in voor een beter klimaat en wil aandacht vragen voor de klimaatverandering door bijvoorbeeld te gaan racen op locaties die zijn aangetast door het klimaat. In januari staat de eerste race op het programma in Senegal, al wordt de start van het inaugurele seizoen mogelijk met enkele maanden uitgesteld wegens het coronavirus.

Gemengde teams

Alle teams zullen zowel over zowel een mannelijke als een vrouwelijke coureur moeten beschikken. Wie de teamgenoot wordt van Ekström is nog niet bekend, al lijkt de eveneens Zweedse Mikaela Åhlin-Kottulinsky de beste kaarten in handen te hebben voor het tweede stoeltje. De 27-jarige blondine racet ook met een CUPRA in het Scandinavisch toerwagenkampioenschap en was eerder al betrokken bij de ontwikkeling van de Extreme E-bolides.

Tot dusver is het Amerikaanse Chip Ganassi Racing met Sara Price en Kyle Leduc het enige team dat haar beide rijders al heeft bevestigd.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van