24u Le Mans

Van Splunteren als tiende Nederlander naar Le Mans

14 september 2020 14:15 Aangepast: 14 september 2020 14:20

Max van Splunteren maakt komend weekend zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. De Porsche-rijder zal in de GTE AM-klasse uitkomen voor het team van Dempsey-Proton Racing.

Van Splunteren werd dit jaar de rookie-kampioen in de Porsche Supercup, waar team- en landgenoot Larry ten Voorde de titel pakte. Eerder maakte Ten Voorde al bekend dat hij komend weekend debuteert in de 24 uur van Le Mans, maar inmiddels is bekend geworden dat ook Van Splunteren zijn opwachting zal maken op het Circuit de La Sarthe. De Nederlander treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Paul, die tien jaar geleden ook al met een Porsche deelnam aan de Franse klassieker.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ten Voorde debuteert in 24 uur van Le Mans met Project 1 Porsche

Van Splunteren zal gaan rijden met de #78 Porsche 911 RSR van Dempsey-Proton Racing, waarmee hij het in de GTE AM-klasse onder andere mag gaan opnemen tegen Ten Voorde en Jeroen Bleekemolen, die allebei een Porsche van Project 1 zullen besturen. Van Splunteren deelt zijn auto met de Italiaan Michele Beretta en bronzen rijder Horst Felbermayr Jr.

Voor Van Splunteren wordt het een extra druk weekend op het Franse circuit, aangezien hij in het voorprogramma van de 24 uur ook al zal deelnemen aan de Porsche Carrera Cup-race.

Tien Nederlanders op deelnemerslijst

Met de bevestiging van Van Splunteren staan er nu tien Nederlandse coureurs op de deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans. Naast Van Splunteren, Ten Voorde en Bleekemolen in de GTE AM-klasse, komen er namelijk ook zeven Nederlanders in actie in de LMP2-klasse: Job van Uitert (United Autosports), Ho-Pin Tung (Jackie Chan DC Racing), Renger van der Zande (DragonSpeed), Beitske Visser (Richard Mille Racing) en het geheel Nederlandse Racing Team Nederland, waar Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd aan de start verschijnen.

De 24 uur van Le Mans wordt komend weekend in zijn geheel uitgezonden op RTL 7.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van