Formule 1

Horner baalt: Verstappen had het Mercedes moeilijk kunnen maken

14 september 2020 01:02 Aangepast: 14 september 2020 03:15
Voor Red Bull kwam de race al in de tweede bocht ten einde na een crash. Beeld © EPA

Christian Horner heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de Grand Prix van Toscane. De Red Bull-teambaas zag Alexander Albon voor het eerst op het podium eindigen, maar had ook in de eerste ronde van de race al Max Verstappen zien uitvallen.

Verstappen hoopte zondag op het circuit van Mugello met de beide Mercedessen te kunnen gaan strijden om de overwinning. De Nederlander zat er zaterdag al goed bij in de kwalificatie, waarna hij in de eerste meters van de race goed van zijn plek kwam. Daarna ging het echter mis voor de Limburger: de Red Bull verloor vermogen, waarna de race al in de tweede bocht ten einde kwam na een crash.

"Max had er echt zin in vandaag in. Het was zeker geen gemakkelijke middag voor Mercedes geworden", aldus Horner, die Hamilton en Bottas na het uitvallen van Verstappen een 1-2 zege zag pakken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen valt uit in eerste ronde: 'Ben er even klaar mee'

"Max kon vandaag helaas niet laten zien wat hij in huis had, na zo'n goede kwalificatie en goed gevoel voorafgaande aan de race. Hij had een goede start en kwam naast Lewis, maar toen verloor hij vermogen waardoor hij terugzakte in het veld en van achteren werd geraakt. Het is echt enorm jammer omdat hij er echt voor kon gaan vandaag."

Honda onderzoekt probleem

Verstappen vermoedde direct na zijn uitvalbeurt al dat het probleem in Mugello vergelijkbaar was met het issue dat een week eerder op Monza ook al voor een uitvalbeurt had gezorgd. "Het probleem wordt nog onderzocht door Honda," vertelt Horner. "Ook wij zijn er naar aan het kijken om te zorgen dat dit niet weer gebeurt."

Door zijn tweede uitvalbeurt op rij heeft Verstappen de aansluiting met Mercedes in de titelstrijd verloren. Met 110 punten bedraagt zijn achterstand op de tweede plek van Bottas nu 25 punten, terwijl Hamilton al 80 punten meer heeft gescoord dan de Nederlander.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van