DTM

Frijns soleert op de Nürburgring naar tweede DTM-zege

13 september 2020 14:55 Aangepast: 13 september 2020 15:00

Hij moest lang wachten op zijn eerste DTM-zege, maar acht dagen na zijn eerste overwinning in het Duits toerwagenkampioenschap heeft Robin Frijns ook zijn tweede zege te pakken. De Limburger was zondag een klasse apart op de Duitse Nürburgring.

Een week na het raceweekend op Assen mochten de DTM-coureurs dit weekend alweer in actie komen op de Nürburgring. De eerste race op zaterdag werd overtuigend gewonnen door Nico Müller, terwijl Frijns na een mislukte inhaalpoging voor de tweede plek als vijfde over de eindstreep kwam. In de tweede race op zondag was Frijns gebrand op sportieve revanche. De Limburger ging jagen op de overwinning vanaf de eerste startrij, die hij deelde met polesitter Müller.

Müller en Frijns klasse apart

Müller en Frijns wisten na de start al snel een gaatje te slaan naar de rest van het veld. De beide favorieten voor de titel dit jaar waren zoals wel vaker dit jaar duidelijk de sterksten en reden tot aan de pitstops gezamenlijk aan kop.

Müller zocht een ronde eerder dan Frijns de pits op voor zijn bandenwissel, wat hem aanvankelijk een iets grotere leiding opleverde. Frijns wist vervolgens echter knap het gat naar zijn Audi-stalgenoot dicht te rijden, om vervolgens bij het aanremmen van de chicane ook de Zwitser voorbij te steken. Vanaf dat moment was Frijns ontketend en reed hij met veel machtsvertoon naar de finish, om daar zijn tweede overwinning in de DTM veilig te stellen.

Müller valt terug

Frijns deelde het podium uiteindelijk met Audi-stalgenoten René Rast en Mike Rockenfeller. Müller viel door problemen met zijn auto namelijk terug naar de vijfde plaats, waardoor hij ook nog Loic Duval voor moest laten gaan. De Zwitser heeft wel nog altijd de leiding in het kampioenschap in handen, maar zag Frijns met nog vier raceweekenden te gaan dit jaar wel een stuk dichterbij komen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van