WTCR

Coronel start WTCR-seizoen met vierde plek, Girolami wint

13 september 2020 12:33 Aangepast: 13 september 2020 12:37

Nestor Girolami heeft de eerste race van het nieuwe WTCR-seizoen op zijn naam geschreven. De Argentijn domineerde de openingsrace op het circuit van Zolder, waar Tom Coronel als vierde aan de finish kwam.

Na een lange onderbreking gaat dit weekend op het Belgische circuit van Zolder ook eindelijk het nieuwe WTCR-seizoen van start, dat vanwege het coronavirus geheel op Europese bodem zal worden afgewerkt. Nestor Girolami mocht namens Münnich Motorsport van pole-position vertrekken en greep na een goede start ook meteen de leiding op het Belgisch-Limburgse circuit.

Achter Girolami sloot Thed Bjök aan op de tweede plek ten koste van Jean-Karl Vernay, die een slechte start kende. De Fransman zakte terug naar de vijfde plaats, waardoor ook Attila Tassi en Tom Coronel een plekje winst konden boeken.

Motorproblemen voor Honda

Hoewel er vooraan weinig aan de hand leek voor Girolami was het toch nog even spannend voor de Argentijn. De Honda’s van Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro warden namelijk geplaagd door motorproblemen, maar Girolami had meer geluk: de Argentijn domineerde de race van start tot finish en pakte zo namens Honda de eerste overwinning van het seizoen. Björk kwam als tweede aan de finish, terwijl Tassi er met een derde plek een dubbel podium van maakte voor Honda.

Coronel vierde

Tom Coronel eindigde de eerste race van het seizoen op een keurige vierde plek met zijn Audi, waarmee hij net buiten de top drie finishte maar wel nog naar het podium mocht. De coureur van Comtoyou Racing was namelijk de best geklasseerde coureur in de WTCR Trophy-klasse. Jean-Karl Vernay maakte daarachter met zijn Alfa Romeo de top vijf compleet.

Nick Catsburg kwam als veertiende aan de finish op het circuit van Zolder, waar de Hyundai’s al het hele weekend snelheid tekort komen. Met zijn zwaarbevochten veertiende plek finishte de Nederlander echter wel nog net in de punten.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van