Extreme E

Lewis Hamilton richt eigen team op voor Extreme E

08 september 2020 11:04 Aangepast: 08 september 2020 13:42

Lewis Hamilton wordt naast Formule 1-coureur ook teameigenaar. De Britse wereldkampioen heeft een eigen team opgericht dat gaat deelnemen aan de nieuwe Extreme E-series, een revolutionair kampioenschap dat vanaf januari gaat racen op vijf afgelegen locaties.

De Extreme E is een nieuwe raceklasse waarin er geracet wordt met elektrische SUV's. De races worden gehouden op locaties die zijn aangetast door klimaatverandering, waarmee het kampioenschap naast het genereren van het nodig spektakel ook aandacht vraagt voor het natuur en het klimaat. Het nieuwe concept van oprichter Alejandro Agag – die eerder ook al aan de wieg stond van de Formule E – kan Hamilton wel bekoren.

Nieuwe uitdaging

"Het hebben van een eigen team is een totaal nieuwe uitdaging voor mij, maar ik heb er wel ontzettend veel zin in", vertelt Hamilton, die zelf overigens niet achter het stuur van de elektrische SUV's zal kruipen maar het team wel van advies zal voorzien. "Extreme E spreekt me echt aan vanwege diens focus op het milieu. We hebben allemaal de mogelijkheid om het verschil te maken. Het betekent zoveel voor mij dat ik mijn liefde voor het racen kan combineren met mijn liefde voor onze planeet en zo een positieve impact kan hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nieuw Extreme E-kampioenschap vanaf 2021 te zien bij RTL 7

X44

Het team van Hamilton gaat 'X44' heten, wat een verwijzing naar het startnummer is waarmee Hamilton ook in de Formule 1 rijdt. De renstal gaat het onder andere opnemen tegen al eerder bevestigde teams zoals Andretti, Ganassi en Techeetah. Het kampioenschap gaat in januari va start bij het Lac Rose in Senegal, waarna er vervolgens ook nog wordt geracet in Saudi-Arabie, Nepal, Groenland en Brazilië.

Het is nog niet bekend welke coureurs gaan rijden voor het team van Hamilton. De Brit zal zowel een mannelijke als een vrouwelijke coureur moeten selecteren.

Benieuwd naar de Extreme E? Kijk dan aankomende zondag om 15.30 uur naar RTL 7, waar in de eerste aflevering over de elektrische raceklasse onder andere meer wordt uitgelegd over de SUV's waarmee zal worden geracet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van