Le Mans

Ten Voorde debuteert in 24 uur van Le Mans met Project 1 Porsche

04 september 2020 14:53 Aangepast: 04 september 2020 14:59

Larry ten Voorde maakt deze maand zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. De Tukker gaat met een Porsche 911 RSR van Project 1 deelnemen aan de Franse autosportklassieker.

Ten Voorde maakte vorig jaar al zijn debuut in het FIA World Endurance Championship, toen hij bij het team van Project 1 twee races mocht invallen voor Felipe Fraga. Samen met Jeroen Bleekemolen en Ben Keating scoorde hij in de Porsche met startnummer 57 een knappe tweede plek tijdens zijn debuutrace in Shanghai, om een race later de zege te pakken in Bahrein.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Toyota domineert 8u Bahrein, Bleekemolen en Ten Voorde winnen GTE AM

Met zijn invalbeurten maakte Ten Voorde dermate veel indruk op het team dat de Duitse renstal hem nu heeft teruggevraagd voor de 24 uur van Le Mans, het hoogtepunt van het WEC-seizoen. Op het Circuit de La Sarthe zal hij echter geen team gaan vormen met Bleekemolen en Keating – die versterking krijgen van Fraga – maar zal hij plaatsnemen in de zusterbolide met startnummer 56. Samen met Matteo Cairoli en Egidio Perfetti zal hij op 19 en 20 september gaan strijden om de zege in de GTE AM-klasse.

Droom die uitkomt

"Ik ben ontzettend blij dat ik mag aankondigen dat ik de 24 uur van Le Mans ga rijden", vertelt Ten Voorde. "Deelnemen aan de 24 uur van Le Mans is altijd al mijn droom geweest en in dit gekke jaar gaat het gebeuren! Ik kijk echt uit naar de uitdaging en wil iedereen achter de schermen die dit mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken."

Porsche Supercup

Voordat Ten Voorde zich kan gaan richten op zijn Le Mans-debuut hoopt hij eerst nog de titel te veroveren in de Porsche Supercup. Dit weekend wordt op het circuit van Monza in het voorprogramma van de Formule 1 de laatste race verreden. Ten Voorde staat momenteel tweede in het kampioenschap, vier punten achter klassementsleider Dylan Pereira.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van