GT3

BMW toont gloednieuwe M4 GT3

20 augustus 2020 17:39 Aangepast: 20 augustus 2020 17:57

BMW heeft vandaag meer foto’s vrijgegeven van haar gloednieuwe M4 GT3. Daarnaast heeft de fabrikant uit Beieren ook meer technische details bekendgemaakt over haar nieuwste GT3-racer.

Nadat BMW vorige maand al een eerste teaser van de M4 GT3 vrijgaf, is de nieuwe GT3 vandaag voor het eerst in zijn geheel te bewonderen. De auto werd vandaag op de Red Bull RIng getoond, samen met de reguliere versie van de nieuwe M4 die net als de GT3 nog volop in ontwikkeling is.

Zes-in-lijn

De nieuwe GT3-racer van BMW zal worden aangedreven door een gloednieuwe zes-in-lijn twin-turbo motor.  Volgend jaar moet hij debuteren op het circuit, waarna hij vanaf 2023 beschikbaar is voor geïnteresseerde klantenteams. Verdere details zijn vooralsnog onbekend.

“Ik kan niet wachten om de BMW M4 GT3 naar de startgrid te rijden,” aldus Philipp Eng, een van de BMW-fabrieksrijders die zijn steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van de auto. “De auto zal volgend jaar al aan zijn eerste race deelnemen en kunnen bewijzen hoe hij in competitief verband zal presteren. Ik weet zeker dat deze auto het in zich heeft om de lange, succesvolle traditie van BMW in ere te houden.”

De reguliere M4 naast de nieuwe GT3 De reguliere M4 naast de nieuwe GT3
RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van