Naamswijziging

Circuit Zandvoort krijgt nieuwe naam

17 augustus 2020 22:20 Aangepast: 17 augustus 2020 22:24

Circuit Zandvoort gaat vanaf volgende week verder onder een nieuwe naam. Zo heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix maandag aangekondigd.

Het circuit dat in 1985 voor het laatst een Formule 1-race organiseerde ging dertig jaar lang door het leven als Circuit Park Zandvoort, totdat de naam in 2017 werd vereenvoudigd tot simpelweg ‘Circuit Zandvoort’.

De nieuwe naamswijziging lijkt verband te houden met de terugkeer van de Formule 1 naar de kustplaats, wat eerder dit jaar vanwege het coronavirus nog met een jaartje werd uitgesteld. De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft vandaag echter bekendgemaakt dat op woensdagmiddag 26 augustus wel alvast een nieuwe naam voor het circuit zal worden onthuld.

Grade 1-licentie

Naast de naamswijziging zal de organisatie volgende week ook meer bekend maken over de status van de zogenaamde Grade 1-licentie, de verplichte licentie die een circuit van de FIA moet ontvangen om een Formule 1-race te mogen organiseren. Nu de werkzaamheden aan het circuit volledig zijn afgerond lijkt het verkrijgen van die licentie slechts een formaliteit, aangezien de autosportfederatie al in een vroeg stadium werd betrokken bij de grondige verbouwing van het circuit.

De Grand Prix van Nederland zou dit jaar op 3 mei worden verreden. De nieuwe datum voor 2021 is nog niet bekend.

 

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Max Verstappen opent vernieuwd Circuit Zandvoort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van