FIA WEC

Rebellion grijpt pole voor 6 uur van Spa

14 augustus 2020 19:33 Aangepast: 14 augustus 2020 19:48

Rebellion Racing mag de eerste race van het FIA World Endurance Championship sinds de coronabreak morgen van pole-position aanvangen. Op het circuit van Spa-Francorchamps wist de renstal in de kwalificatie af te rekenen met de beide Toyota’s.

Gustavo Menezes en Norman Nato stuurden de #1 Rebellion R13 in de kwalificatie naar een gemiddelde van 1:59.577, waarmee zij als enigen onder de twee minuten wisten te duiken en Rebellion voor de vierde race op rij pole-position bezorgden.

Toyota moest in de kwalificatie op flinke afstand genoegen nemen met startplekken twee en drie.  Kazuki Nakajima en Brendon Hartley stuurden de Toyota met startnummer 8 op +0.840s achterstand naar een tweede tijd. Mike Conway en Kamui Kobayashi moesten in de zusterbolide met startnummer 7 anderhalve seconde toegeven op de Rebellion.

Racing Team NL 9e

In de LMP2-klasse ging de pole-position naar de Oreca van United Autosports, die werd bestuurd door Paul di Resta en Phil Hanson. Racing Team Nederland moet de race als negende aanvangen, nadat het team van Job van Uitert, Giedo van der Garde en Frits van Eerd hun snelste rondetijden moesten inleveren wegens het overschrijden van de track limits.

Porsche op pole in GTE-Pro en -AM

Bij de GTE’s ging de pole-position in beide klassen naar Porsche. Bij de GTE Pro's stuurden Michael Christensen en Kevin Estre hun #92 Porsche 911 RSR naar een gemiddelde van 2:14.233, waarmee zij de beide Aston Martins wisten voor te blijven. De tweede Porsche met startnummer 91 klokte de vierde tijd, gevolgd door de beide Ferrari’s, die meer dan een seconde tekort kwamen.

In de GTE AM-klasse werd de pole-position eveneens een prooi voor Porsche dankzij de 2:17.738 van Matt Campbell en Christian Ried in de Dempsey-Proton Porsche. De #57 Porsche van Jeroen Bleekemolen vertrekt zaterdag vanaf de derde startplek.

De 6 uur van Spa-Francorchamps, de laatste krachtmeting voor de 24 uur van Le Mans volgende maand, gaat zaterdagmiddag om 13.30 uur van start.

 

 

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van