Formule 1

Verstappen positief: 'Wie weet wat er zondag mogelijk is'

14 augustus 2020 18:12 Aangepast: 14 augustus 2020 18:19

Max Verstappen acht zichzelf dit weekend nog niet kansloos in de strijd om de overwinning. De Nederlander was vrijdag in de vrije trainingen voor de Spaanse Grand Prix over één rondje niet opgewassen tegen de Mercedessen, maar zat er in de langere runs wel een stuk beter bij met zijn Red Bull.

Verstappen wist vrijdag beide vrije trainingen in Barcelona af te sluiten op de voor hem inmiddels vertrouwde derde plek, achter de beide Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Op het Catalaanse asfalt was Verstappen ruim acht tienden van een seconde langzamer, waardoor hij zaterdag in de kwalificatie dan ook geen wonderen verwacht: "Als het over één ronde gaat komen we nog aardig wat tekorten vergeleken met Mercedes", moest Verstappen na afloop van de vrijdagtrainingen bekennen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton eindigt vrijdag bovenaan, Verstappen 3e

Voor zondag ziet het er iets hoopvoller uit voor Verstappen. Hoewel Pirelli dit weekend de harde banden heeft meegenomen naar Barcelona en dat op papier in het voordeel is van Mercedes, wist Verstappen in de langere runs het tempo van Bottas en Hamilton aardig bij te benen.

"Over het algemeen was het best een positieve dag"

"De auto presteerde vandaag best wel goed. Over het algemeen was het best een positieve dag. In de lange runs was de auto fijn om te rijden."

"Tijdens de kwalificatie zullen we niet veel kunnen uitrichten tegen Mercedes, maar wie weet wat er in de race mogelijk is. Zoals gezegd voelde het vandaag goed. We zullen zien of dat zondag weer zo is," concludeert de negenvoudig Grand Prix-winnaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van