IndyCar

Alonso crasht op tweede trainingsdag Indy 500

13 augustus 2020 23:09 Aangepast: 13 augustus 2020 23:31

Fernando Alonso heeft op de tweede trainingsdag voor de Indy 500 kennisgemaakt met de muur van de Indianapolis Motor Speedway. In het laatste uur van de trainingssessie crashte de Spanjaard bij het uitkomen van de laatste bocht.

Alonso zat er donderdag net als op de eerste trainingsdag qua snelheid goed bij met zijn Chevrolet-aangedreven McLaren, maar in het slotuur ging het mis voor de Spanjaard. De tweevoudig Formule 1-kampioen zat te laag in de vierde bocht, waardoor hij de controle verloor en bij het uitkomen van de bocht in de muur terechtkwam. Met flink wat schade aan de rechtervoorzijde gleed de #66 McLaren vervolgens nog honderden meters door op het asfalt, om uiteindelijk in de pitstraat tot stilstand te komen.

"Als je de controle over de auto verliest staan de muren opeens dichtbij," lachte Alonso als een boer met kiespijn nadat hij ongedeerd uit had kunnen stappen. "Jammer dat dit gebeurt, maar gelukkig gebeurde het vandaag en is het nog niet zondag de 23e."

"Je leert hier elke ronde, dus hier leren we ook van. Maar zoals ik al zei; hier kunnen we niks meer aan veranderen. Morgen pakken we de draad weer op. Tot dusver ging alles deze week best goed, dus hopelijk kunnen we dat zonder verdere problemen vasthouden."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Alonso komende twee jaar niet naar Indy 500

Alonso is de eerste rijder die in de voorbereiding op de 104e Indianapolis 500 kennismaakt met de muur. Woensdag was de Spanjaard met een vijfde tijd nog de snelste Chevrolet-rijder op de eerste trainingsdag, achter vier bolides van Honda. Vrijdag kan de Spanjaard in de herkansing op de derde trainingsdag. Zaterdag en zondag wordt er gekwalificeerd voor de Indianapolis 500, die op zondag 23 augustus zal worden verreden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van