Formule 1

Verstappen realistisch: 'Hebben hitte en zachte banden nodig'

13 augustus 2020 21:42 Aangepast: 13 augustus 2020 21:51

Na zijn glorieuze overwinning op Silverstone gaat Max Verstappen er niet zomaar vanuit dat hij dit weekend op het circuit van Barcelona opnieuw kan vechten voor de overwinning. Het belooft een warm weekend te worden op het Spaanse circuit, maar de bandenkeuze van Pirelli is niet bepaald in het voordeel van Red Bull.

Verstappen wist op Silverstone af te rekenen met de Mercedessen dankzij de combinatie van hoge temperaturen en zachte banden. Voor het raceweekend in Barcelona heeft Pirelli echter de harde banden geselecteerd, waardoor Mercedes dit weekend weer gewoon als de favoriet mag worden bestempeld.

Verstappen rekent zich nog niet rijk

"Natuurlijk ben ik blij met de overwinning, maar dit is weer een nieuwe week", blikt Verstappen vooruit. "De temperatuur hier is hoog, dat is goed. Nu is het nog afwachten of de banden het hier goed volhouden, of dat er opnieuw blaren op zullen komen. Ik hoop natuurlijk het laatste."

Op de vraag of Verstappen dit weekend weer de strijd aan kan gaan met Mercedes is de Limburger dan ook realistisch: "Ik denk dat we daar naast hoge temperaturen ook zachte banden voor nodig hebben. Die zachte banden gebruiken we dit weekend helaas niet."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Terugblik: Weergaloze Verstappen is Mercedes de baas!

Verstappen keert in Barcelona terug naar het circuit waar hij in 2016 zijn allereerste overwinning behaalde, maar de Red Bull-coureur weet ook dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst: "Dat is best leuk natuurlijk, maar de Formule 1-kalender heeft zoveel mooie circuits. Het is niet zo dat wanneer je ergens een keer hebt gewonnen, dat het dan voor altijd bijzonder blijft."

'Het kan nog altijd één plekje hoger'

De fans zullen dit weekend in ieder geval hopen op een herhaling van vier jaar geleden, om daarmee het gat van 30 punten naar Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel wat kleiner te maken: "Ik ben blij met waar ik nu sta in het kampioenschap, maar het kan natuurlijk nog altijd één plekje hoger hè? Daarvoor zullen we echter nog wat meer snelheid in onze auto moeten zien te vinden."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Marko gelooft nog in titelkansen Verstappen: 'Strijd is nog niet beslist'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van