Formule 1

Perez vreest ondanks Vettel-geruchten niet voor vertrek

13 augustus 2020 18:57 Aangepast: 13 augustus 2020 19:01

Sergio Perez maakt zich geen enkele zorgen om zijn toekomst bij het Formule 1-team van Racing Point. Ondanks de geruchten dat Sebastian Vettel hem volgend jaar zou vervangen bij het team, is de Mexicaan ervan overtuigd dat hij ook volgend jaar bij het team zal rijden.

Perez heeft voor 2021 nog een contract bij het team van Racing Point, dat volgend jaar wordt omgedoopt tot Aston Martin. Toch zou de Mexicaan volgens de geruchten vervangen worden door Sebastian Vettel, die in gesprek zou zijn met het team. Perez is er echter van overtuigd dat zijn toekomst bij het team veilig is.

"Kwestie van tijd voordat de geruchten weer verdwijnen"

"Ik denk dat ik niets kan doen aan de geruchten van Vettel", vertelde Perez donderdag in de persconferentie voorafgaande aan de Spaanse GP, waar hij dit weekend na een verplichte coronabreak weer zijn rentree zal maken: 'Wat ik heb gehoord van het team is dat we allemaal verder willen met elkaar. Ik denk dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de geruchten weer verdwijnen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Herstelde Perez maakt rentree in Barcelona

Perez niet in gesprek met andere teams

Op de vraag of Perez uit voorzorg al met andere teams had gesproken voor 2021 antwoordde hij: "Nee niet echt, gezien het feit dat mijn positie bij het team vrij zeker lijkt. Dat gevoel krijg ik van het team. We willen met elkaar doorgaan."

Perez was afwezig bij de laatste twee races in Silverstone, waar Vettel na afloop een lift kreeg van Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer en ook een elleboogje kreeg van eigenaar Lawrence Stroll. Het voedde de geruchten dat Vettel de overstap maakt naar het team, maar zelf zoekt Perez er niets achter: "Ik denk dat Otmar een hele trotse eigenaar is van een Ferrari. Ik zoek er niks achter. Iedereen mag doen en laten wat hij wil. Ook achter die elleboog met Lawrence zoek ik niets."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van