IndyCar

Alonso komende twee jaar niet naar Indy 500

12 augustus 2020 17:48 Aangepast: 12 augustus 2020 17:52

Fernando Alonso zal volgende week zondag voorlopig voor het laatst deel gaan nemen aan de Indianapolis 500. De Spanjaard heeft laten weten dat hij de komende twee jaar al zijn aandacht gaat focussen op zijn Formule 1-rentree bij Renault.

Alonso werd vorige maand aangekondigd door het Formule 1-team van Renault als nieuwe aanwinst voor 2021. De Spanjaard tekende er een contract voor twee jaar, maar voor het zover is zal de tweevoudig F1-kampioen zich eerst nog gaan focussen op een deelname aan de Indianapolis 500. Alonso hoopt er volgende week zijn jacht op de Triple Crown te voltooien, maar als hij daar niet in weet te slagen zal hij de Amerikaanse autosportklassieker de komende twee jaar aan zich voorbij laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Officieel: Fernando Alonso keert in 2021 terug in de Formule 1

"Ik benader deze race met de kennis dat het de komende twee jaar onmogelijk wordt om terug te keren, blikte Alonso vooruit op de Indy 500. "Ik zou namelijk het kwalificatieweekend moeten missen als ik terug zou willen keren."

Alonso rijdt de Indy 500 dit jaar met McLaren SP, het zusterteam van McLarens Formule 1-renstal: "Volgend jaar zit ik in de Formule 1 ook niet meer bij McLaren, dus dat zou ook niet werken. Ik weet dus dat ik de komende twee jaar niet hier zal terugkeren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

IndyCar bevestigt 33 coureurs voor 104e Indianapolis 500

Alonso besloot in 2017 de Grand Prix van Monaco nog over te slaan om zijn debuut te kunnen maken in de Indy 500. Een dergelijke optie zit er de komende twee jaar dus niet in voor Alonso, die echter wel nog de deur openhoudt voor een Indy 500-deelname later in zijn carrière.

"Ik ga er van genieten en ga mijn uiterste best doen. We zullen zien wat de toekomst nog voor mogelijkheden biedt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van