Formule 1

Nissany vrijdag in actie voor Williams in Barcelona

11 augustus 2020 14:35 Aangepast: 11 augustus 2020 14:40

Roy Nissany zal komende vrijdag voor het eerst zijn opwachting maken in een officieel Formule 1-weekend. De Israëliër komt tijdens de eerste vrije training voor de Spaanse Grand Prix in actie voor het team van Williams.

Nissany rijdt dit seizoen in de Formule 2, maar is als ontwikkelingsrijder ook verbonden aan het team van Williams. Aankomende vrijdag zal hij in de auto van George Russell stappen en deelnemen aan de eerste vrije training op het circuit van Barcelona.

"Voor het eerst deelnemen aan de eerste vrije training is voor elke coureur een enorme mijlpaal", blikt Nissany vooruit. "Ik kan niet wachten om in de auto te klimmen."

De deelname aan de vrije training in Barcelona wordt Nissany's eerste opwachting in de FW43. Later dit jaar zal hij nog twee keer in actie komen tijdens de vrije trainingen.

In de voetsporen van zijn vader

Nissany is pas de tweede coureur uit Israël die zal deelnemen aan een officiële Formule 1-sessie. De allereerste Israëlische Formule 1-coureur was zijn vader Chanoch, die vijftien jaar geleden namens het team van Minardi deelnam aan een vrije training op de Hungaroring. Al te veel indruk maakte hij daar niet, aangezien hij zeven seconden langzamer was dan de rest van het veld. Zijn zoon Roy deed het vorig jaar iets beter toen hij in Abu Dhabi al in actie kwam voor Williams tijdens een testsessie, waar hij 'maar' drie seconden langzamer was dan vaste rijders Russell en Latifi.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van