IndyCar

Van Kalmthout eert Luyendyk met bijzondere Indy 500-helm

10 augustus 2020 22:34 Aangepast: 10 augustus 2020 22:47

Rinus van Kalmthout heeft een speciaal helmontwerp onthuld voor de Indianapolis 500. De Nederlander brengt volgende week tijdens zijn eerste deelname aan de Amerikaanse autosportklassieker een eerbetoon aan Arie Luyendyk, die de 500-mijlsrace twee keer op zijn naam wist te schrijven

Luyendyk was in 1990 en in 1997 de snelste op The Brickyard, waarmee hij nog altijd de enige Nederlander is die de iconische race op zijn naam heeft weten te schrijven. Tegenwoordig is hij als steward nog altijd actief in de IndyCar Series, maar de afgelopen jaren begeleidde hij ook Rinus van Kalmthout naar de top van de Amerikaanse racerij.

Volgende week zondag zal 'VeeKay' voor het eerst zijn opwachting maken in de Indy 500. De 19-jarige coureur uit Hoofddorp doet dit met een helm die voor de helft bestaat uit zijn eigen vaste oranje design, maar voor de andere helft gebaseerd is op het helmontwerp waarmee Luyendyk dertig jaar geleden voor het eerst de race op zijn naam wist te schrijven.

Eerbetoon

"Mijn helm voor de Indy 500 is eindelijk klaar", licht Van Kalmthout het ontwerp toe in een videoboodschap. "Ik wilde altijd al iets speciaal doen voor deze speciale race. Dit jaar is het 30 jaar sinds de eerste Indy 500-zege van Arie Luyendyk en het wordt mijn eerste deelname, dus heb ik gekozen voor een gedeeld ontwerp: de ene helft met de layout van Arie in 1990 en de andere kant mijn vaste design. Het is een mooi eerbetoon aan Arie en deze speciale race. Ik kan niet wachten om volgende week snel te gaan op Indy.

 

Komende woensdag zal er al voor het eerst getraind worden op het circuit van Indianapolis, alvorens er dit weekend wordt gekwalificeerd. De race zelf vindt volgend week zondag plaats op 23 augustus.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Indianapolis 500 dit jaar zonder publiek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van