Le Mans

24 uur van Le Mans dit jaar toch zonder publiek

10 augustus 2020 14:17 Aangepast: 10 augustus 2020 14:20

De 24 uur van Le Mans zal volgende maand toch achter gesloten deuren worden verreden. Organisator ACO heeft vandaag bekendgemaakt dat er vanwege het coronavirus op 19 en 20 september geen fans worden toegelaten tot het Circuit de La Sarthe.

De ACO had eerder bekendgemaakt dat de Franse autosportklassieker dit jaar met een beperkte hoeveelheid publiek zou worden verreden, maar is nu toch teruggekomen op dat besluit. Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus heeft de organisator na overleg met de lokale autoriteiten en gezondheidsinstanties besloten dat er dit jaar toch geen racefans worden toegelaten tot het circuit. De race zal wel gewoon volgens planning doorgaan op 19 en 20 september, nadat eerder al van de aanvankelijke datum in juni moest worden afgeweken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Deelnemerslijst 24 uur van Le Mans terug naar 60 auto’s

'De 88e editie van de 24 uur van Le Mans zal helaas als een bijzondere editie de geschiedenisboeken in gaan omdat de grootste lange-afstandsrace ter wereld dit jaar zonder publiek zal worden verreden", aldus Pierre Fillon, president van de Automobile Club de lOuest. "We hebben de afgelopen weken gekeken naar vele manieren waarop we de race in september met fans kunnen organiseren, zij het met een beperkt aantal. Helaas is dat gezien de huidige omstandigheden echter niet mogelijk. Er zijn nog altijd te veel vraagtekens omtrent de veiligheid en gezondheid."

"We weten dat de fans net zo teleurgesteld zullen zijn met dit besluit als wij, maar de publieke gezondheid staat op het spel dus uiteindelijk was het geen moeilijk besluit om te nemen."

De 88e 24 uur van Le Mans zal dit jaar wel weer in zijn geheel te volgen zijn via de tv op RTL 7. De race gaat op 19 september van start om 14.30 uur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van