Formule 1

Marko gelooft nog in titelkansen Verstappen: 'Strijd is nog niet beslist'

10 augustus 2020 08:36 Aangepast: 10 augustus 2020 08:37

Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet na de overwinning van Max Verstappen op het circuit van Silverstone nog meer potentie voor de Limburger dit jaar. De Oostenrijker denkt dat de Red Bull-coureur dit seizoen namelijk ook nog kans maakt op de wereldtitel.

De eerste vier races van het Formule 1-seizoen werden stuk voor stuk gewonnen door de zwarte bolides van Mercedes, maar op het circuit van Silverstone wist Verstappen dankzij beter bandenmanagement overtuigend af te rekenen met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. De Nederlander wist beter om te gaan met de zachtere banden en de hogere temperaturen, waardoor Red Bull-adviseur Helmut Marko nog genoeg kansen ziet voor de rest van het seizoen.

"We hebben nog altijd problemen met het chassis, vooral in de kwalificatie komen we nog tekort, maar zoals ik altijd al heb volgehouden: de strijd om de wereldtitel is nog niet beslist voor Max", vertelde een hoopvolle Marko na afloop van de race tegen Sky.

"Mensen vergeten dat we die eerste race in Oostenrijk ook hadden kunnen winnen"

Verstappen staat dankzij zijn overwinning nu tweede in de WK-stand op 30 punten achterstand van Hamilton, maar als Verstappen iets meer geluk had gehad, had dat gat ook een stuk kleiner kunnen zijn denkt Marko: "Mensen vergeten dat we die eerste race in Oostenrijk ook hadden kunnen winnen. En dan heb ik het nog niet eens over vorige week," hint Marko naar de tweede plek van Verstappen tijdens de eerste race op Silvertone, die zonder tweede pitstop Verstappen ook zomaar een overwinning op had kunnen leveren.

Marko blikt hoopvol vooruit

De 77-jarige Oostenrijker blikt optimistisch vooruit op de rest van het seizoen: "Het loopt nog niet helemaal zoals we willen, maar ik ben blij dat we ons herpakt hebben. Max staat nu tweede in de WK-stand dus dat gaan al de goede kant op. Volgende week schijnt het in Barcelona 34 graden te worden en in september gaan we nog twee keer naar Italië, waar het normaliter ook warm is. Dat gaan ons zeker helpen, maar uiteindelijk willen we natuurlijk in alle omstandigheden competitief zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen wint op Silverstone: 'Deze zag ik niet aankomen'

Het argument dat Verstappen zondag vooral dankzij een betere strategie de zege pakte vindt Marko onterecht: "We waren gedurende de race op iedere band sneller dan Mercedes. De strategie was dus niet eens zo belangrijk, maar het hielp natuurlijk wel dat we in het begin op de hardere band al sneller waren dan Mercedes."

Verstappen blijft voorzichtig

Verstappen zelf is iets voorzichtiger wat betreft zijn kansen en denkt dat hij op Silverstone vooral in het voordeel was dankzij de zachtere banden: "Het gaat heel moeilijk worden om het gat naar Mercedes helemaal te dichten. Vandaag wisten we gewoon heel goed om te gaan met de banden waardoor je een stuk harder kunt pushen. Op de meeste circuits rijden we echter met hardere banden en daar krijgen we het een stuk lastiger omdat je daar niet zo op je banden hoeft te letten. Maar we zullen zien. Ik wil vooral van deze overwinning genieten en dan zien we wel weer in Barcelona.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van