Formule 1

Leclerc: 'Vierde plek voelt als een overwinning'

09 augustus 2020 19:33 Aangepast: 09 augustus 2020 19:37

Een week geleden finishte hij er nog op het podium, maar Charles Leclerc heeft zondag tijdens de tweede race op Silverstone heel wat meer voldoening gehaald uit zijn vierde plek. De Ferrari-coureur wist als één van de weinigen een één-stopstrategie tot een goed einde te brengen.

Omdat Pirelli zachtere banden had meegenomen voor de 70th Anniversary Grand Prix leek een éénstopper dit weekend uitgesloten, maar toch besloten Charles Leclerc, Esteban Ocon en Kimi Raikkonen zondag maar één keer de pits op te zoeken. De gewaagde strategie leverde Leclerc een knappe vierde plaats op, waar hij na afloop dolblij mee was.

"Ik ben zo blij", sprak de Ferrari-coureur na afloop tegenover Sky F1. "Dit voelt als een overwinning voor mij. Natuurlijk ziet het er niet goed uit wanneer we een vierde plek als een overwinning gaan bestempelen, maar op dit moment is het gewoon waar we staan."

'Dacht dat P8 het maximaal haalbare was'

De vierde plek bewijst volgens Leclerc dat hij als coureur een flinke stap heeft gemaakt: "Vorig jaar was het omgaan met de banden mijn zwakste punt denk ik. Ik heb daar hard aan gewerkt en je ziet de resultaten daarvan terug op de baan, dat geeft enorm veel voldoening. Vanochtend had ik een achtste plek als het maximaal haalbare geacht. Ik ben dan ook extreem blij met deze vierde plek."

"Ik begrijp niet waar we deze prestatie vandaan halen"

De vierde plek kwam als een behoorlijke verrassing voor Leclerc: "Om eerlijk te zijn moeten we nog uitzoeken waarom we zo snel waren, want ik begrijp niet echt hoe dit kan. Ik begrijp niet waar we deze prestatie vandaan halen, omdat het zelfs aan het einde van mijn stint op de harde band nog heel goed ging. Ik dacht nog even aan een aanval op Bottas, iets waarvan ik niet had verwacht dat dat nog zou gaan gebeuren dit jaar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van