Formule 1

Hamilton evenaart record Schumacher met 155e podiumfinish

09 augustus 2020 19:07 Aangepast: 09 augustus 2020 19:13

De recordjacht van Lewis Hamilton gaat onverminderd door. De Brit greep zondag weliswaar naast de overwinning, maar evenaarde met de tweede plek wel een prestigieus record van Michael Schumacher.

Hamilton mocht in Silverstone voor de 155e keer in zijn Formule 1-loopbaan naar het podium, waarmee hij het record van Michael Schumacher wist te evenaren. De Duitser finishte met een totaal van 308 Grand Prix-starts iets meer dan de helft van zijn Formule 1-races op het podium. Hamilton heeft 'slechts' 255 races nodig gehad om net zo vaak als de zevenvoudig Formule 1-kampioen op het podium te finishen. Beide rijders delen daarmee nu de eerste plek wat betreft het aantal podiumfinishes. Sebastian Vettel staat derde met 120 F1-podiumklasseringen.

Hamilton is ook dichtbij een evenaring van het recordaantal Formule 1-overwinningen van Michael Schumacher. De Duitser pakte 91 keer de zege, terwijl Hamilton al 87 keer wist te winnen. Max Verstappen stak zondag een stokje voor de 88e overwinning van de Brit, wat volgens de WK-leider zelf vooral aan de banden lag.

"Kijk naar zijn banden, hij had niet dezelfde problemen als ons vandaag", wees Hamilton na de race naar de Pirelli's onder de Red Bull van Verstappen. "Het was echt een verrassing dat we vandaag zoveel last hadden van blaren op de banden. Ik ben dan ook dankbaar dat ik me toch nog naar de tweede plek heb weten te knokken."

'Banden lijken wel ballonnen'

Na de problemen met de banden een week geleden schreef bandenleverancier Pirelli voor de tweede race op Silverstone een hogere minimale bandenspanning voor. Hamilton denkt dat dat heeft bijgedragen aan de problemen voor Mercedes: "Vorige week hadden we hier veel problemen met de banden, dus gooit Pirelli elk weekend de bandenspanning omhoog. Het lijken inmiddels wel ballonnen. Dit is de hoogste bandenspanning die ik ooit heb meegemaakt, dus ik zou niet verbaasd zijn als dat heeft bijgedragen aan onze problemen vandaag.""

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Bottas baalt: 'We lagen te slapen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van