Formule 1

Bottas baalt: 'We lagen te slapen'

09 augustus 2020 18:24 Aangepast: 09 augustus 2020 18:30

Valtteri Bottas blikt balend terug op de 70th Anniversary Grand Prix. De Fin startte de race op Silverstone vanaf pole-position, maar moest na 52 rondjes genoegen nemen met een derde plek.

Bottas werd zondag niet alleen ingehaald door racewinnaar Max Verstappen, maar moest in de slotfase ook nog teamgenoot Lewis Hamilton voorbij laten gaan. De Fin blikte na afloop dan ook terug op een frustrerende dag.

"Als je van pole-position start is derde worden niet ideaal", drukte Bottas zich na de race nog zacht uit. "Als team lagen we op bepaalde momenten in de race te slapen vandaag. Mijn strategie was verre van ideaal. Ik denk dat we hiervan moeten leren."

'Hoopte dat er nog kansen zouden komen'

Waar Verstappen in de openingsfase van de race het advies van zijn team negeerde en de druk op Mercedes hield, ging Bottas halverwege de race wel van zijn gas: "Toen ik de eerste plek verloor aan Max vroeg ik of ik sneller mocht gaan omdat ik op dat moment de banden aan het managen was. Toen kreeg ik echter de boodschap dat het controleren van de banden prioriteit had. Toen kwam hij zo goed als naast mij de pits uit en haalde hij me in de zesde bocht in. Toen wist ik dat het lastig ging worden, maar k hoopte dat er nog kansen zouden komen."

Die kansen kwamen echter niet: Bottas maakte zijn tweede pitstop in dezelfde ronde als Verstappen, terwijl Hamilton pas later in de race voor de tweede keer de pits opzocht. Daardoor kon de Brit op verse banden nog de tweede plek afsnoepen van de Fin.

'De laatste stint was veel te lang'

"De tweede stint was best kort. Ik dook de pits in en zag dat Max ook stopte. Toen wist ik wel dat het moeilijk ging worden. Aan het einde ging ik voluit om nog wat kansen te creëren en liep ik wat in, maar de banden gaven het toen op. Ik had dus langer door moeten rijden tijdens mijn tweede stint. De laatste was veel te lang, daardoor verloor ik nog een plek aan Lewis."

Door zijn nulscore een week geleden en zijn derde plek vandaag is Bottas teruggezakt naar de derde plek in de WK-stand. De Fin heeft vier punten minder dan Verstappen en 34 punten achterstand op WK-leider Hamilton.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van