Formule 1

Verstappen gunt Hülkenberg P3: 'Hopelijk helpt dit hem aan een stoeltje'

08 augustus 2020 19:01 Aangepast: 08 augustus 2020 19:06

Dat hij niet was opgewassen tegen de beide Mercedessen had hij wel verwacht, maar dat hij in de kwalificatie voor de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone ook zijn meerdere moest erkennen in Nico Hülkenberg had Max Verstappen niet helemaal verwacht. De Nederlander was dan ook niet helemaal tevreden met zijn vierde startplek, maar was na afloop één van de eersten die de coureur van Racing Point feliciteerde met zijn sterke kwalificatie.

Verstappen moest in het derde kwalificatiedeel een tiende van een seconde toegeven op Hülkenberg, met wie hij zondag de tweede startrij deelt achter de beide Mercedessen. De Nederlander toonde zich na afloop van de kwalificatie echter meteen van zijn sportieve kant: "Racing Point is al het hele weekend competitief", vertelde de Limburger voor de camera's van Sky F1. "Ik ben blij voor Nico. Hij hoort hoe dan ook thuis in de Formule 1, dus ik hoop dat dit hem aan een stoeltje helpt voor volgend jaar. Wie weet."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hülkenberg overtreft eigen verwachtingen met derde startplek

Alternatieve strategie

Verstappen koos in de kwalificatie voor een andere strategie dan zijn concurrenten. Zo reed hij in het tweede kwalificatiedeel als enige op de wit-gemarkeerde band, waardoor hij zondag als enige van de mannen vooraan op de hardste band mag beginnen aan de race: "We probeerden iets anders, hopelijk levert dat ons in de race iets op."

Mogelijk is Verstappen met zijn hardere band iets in het nadeel tijdens de eerste meters na de start, maar al te veel hinder verwacht de Red Bull-coureur daar niet van te ondervinden: "Ik hoop dat ik een goede start heb, maar de harde band van deze week is de medium van vorige week. Zo slecht gaat het dus niet zijn denk ik," verwacht Verstappen, die het vizier vooral naar voren heeft gericht: "Ik verwacht niet al te veel problemen met de auto's achter ons."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van