Formule 1

Hülkenberg overtreft eigen verwachtingen met derde startplek

08 augustus 2020 18:10 Aangepast: 08 augustus 2020 18:39

Nico Hülkenberg had niet verwacht dat hij zich zo goed zou kwalificeren voor zijn tweede Formule 1-race sinds zijn rentree een week geleden. De Duitser stuurde zijn Racing Point op Silverstone naar een derde startplek achter de beide Mercedessen en deelt de tweede startrij morgen met Max Verstappen.

Hülkenberg werd vorige week ingevlogen als vervanger van Sergio Perez, die positief werd getest op het coronavirus. De Duitser kon door een motorprobleem uiteindelijk niet deelnemen aan de race, maar omdat Perez deze week opnieuw positief testte krijgt Hülkenberg deze week een tweede kans bij het team van Racing Point. Die kans weet de coureur uit Emmerich vooralsnog met beide handen aan te grijpen: met een derde tijd bleef hij de Red Bull van Max Verstappen nipt voor en wist hij tevens overtuigend af te rekenen met teamgenoot Lance Stroll, die veel meer ervaring heeft in de RP20.

"Vorig weekend was echt extreem", vertelt Hülkenberg. "Binnen 10 uur je Formule 1-comeback maken, zonder voorbereiding terugkeren in de paddock 10 minuten voor een sessie. Het was echt een uitdaging, maar aan de andere kant ook heel erg leuk."

"De kwalificatie was echt goed. In Q2 maakte ik het mezelf een beetje lastig door wijd te gaan tijdens mijn eerste poging, maar in Q3 gaf ik alles en probeerde ik het maximale uit de auto, mezelf en de banden te halen. Ook dat is een flinke uitdaging dit weekend, maar ik geniet er echt van om hier te zijn dit weekend."

Dat hij zich uiteindelijk zou kwalificeren op de tweede startrij had Hülkenberg zelf ook niet durven dromen: "We zijn snel over een rondje en ik had er wel vertrouwen in dat we het tot de top tien zouden schoppen. Maar om derde te worden had ik echt niet verwacht. Dit is dus wel een verrassing, maar wel een hele mooie."

Jacht op eerste podium

Met zijn derde startplek werd Hülkenberg na afloop van de kwalificatie uiteraard al snel gevraagd naar zijn podiumkansen voor de race. De Duitser heeft met 177 races namelijk het record in handen voor meeste Formule 1-starts zonder podiumfinish.

"Het gaat heel moeilijk worden in lastige omstandigheden, maar ik weet dat ik een snelle auto heb. We moeten dan ook proberen om geen fouten te maken. De start en de eerste ronde gaan ook nieuw voor mij zijn, maar met mijn ervaring ga ik alles goed proberen te doen en dan zien we wel. Ik probeer er niet te veel aan te denken en gewoon gefocust te blijven in de hoop dat we morgen een goede race hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van