Formule 1

Ocon ontvangt gridstraf na ophouden Russell

08 augustus 2020 17:07 Aangepast: 08 augustus 2020 17:09

Esteban Ocon zal zondag drie plaatsen terug worden gezet op de startopstelling voor de '70th Anniversary Grand Prix' op Silverstone. De Fransman is bestraft voor het ophouden van George Russell tijdens de kwalificatie.

Ocon reed tijdens het eerste kwalificatiedeel in de weg van Russell, die op dat moment bezig was aan een snelle ronde. De Fransman was niet op de hoogte van het feit dat de Williams achter hem op de baan reed en wist al meteen hoe laat het was: "Dat zag er niet goed uit", riep de Fransman over de boordradio. "Daar zullen we wel voor bestraft worden…"

De voorspelling van Ocon bleek na afloop van de kwalificatie al snel uit te komen. De Renault-coureur moest zich melden bij de stewards, die hem een gridstraf van drie plaatsen oplegden. De Fransman zakt daardoor van de elfde startplek terug naar P14, waardoor Sebastian Vettel, Carlos Sainz en Romain Grosjean alle drie een plekje opschuiven naar voren.

George Russell wist ondanks het incident wel door te stoten naar Q2. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als 15e, waardoor hij morgen direct achter Ocon zal mogen starten.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van