Formule 1

Ook Racing Point en Williams in beroep tegen uitspraak

08 augustus 2020 12:38 Aangepast: 08 augustus 2020 12:44

Vijf van de tien Formule 1-teams hebben aangegeven beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de stewards omtrent het team van Racing Point. Nadat vrijdagavond al McLaren, Renault en Ferrari hun intenties bekend maakten, hebben inmiddels ook Williams en Racing Point zelf officieel aangegeven dat ze overwegen in beroep te gaan.

Racing Point werd vrijdag bestraft met een boete van €400.000,- en 15 WK-punten aftrek voor het kopiëren van de achterste brake ducts van Mercedes. De renstal heeft daarmee volgens de FIA het sportief reglement overtreden, waardoor ze de onderdelen dit seizoen wel gewoon mogen blijven gebruiken aangezien deze wel voldoen aan het technisch reglement.

Kritiek

Een flink aantal teams is van mening dat de straf voor Racing Point te laag is en dat het bovendien niet juist is dat het team de brake ducts mag blijven gebruiken, terwijl de uitspraak volgens de teams meer vragen dan antwoorden oplevert. Renault, McLaren, Ferrari en Williams hebben dan ook officieel hun intentie uitgesproken om in beroep te gaan tegen de uitgedeelde straf.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Teams overwegen hoger beroep tegen straf Racing Point: 'Bullshit-verhaal'

Ook Racing Point zelf heeft aangegeven dat het zich niet neerlegt bij de uitspraak. De renstal is namelijk van mening dat het zich wel degelijk aan de regels heeft gehouden, aangezien het de data van Mercedes ontvangen heeft vóór de reglementswijziging in 2020, toen het kopiëren van de brake ducts nog legaal was.

De teams hadden tot 10.30 uur (Nederlandse tijd) vanochtend de tijd om hun intentie voor een hoger beroep uit te spreken. Ze hebben nu tot woensdagochtend de tijd om het protest ook officieel door te zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Racing Point-teambaas Szafnauer haalt uit: 'Verbaasd hoe weinig Brown van de F1 af weet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van