Formule 1

Renault, McLaren en Ferrari in beroep tegen straf Racing Point

07 augustus 2020 22:34 Aangepast: 07 augustus 2020 22:43

De uitspraak van de FIA omtrent het protest tegen de Formule 1-bolide van Racing Point krijgt nog een staartje. Tenminste drie teams hebben al aangegeven dat ze van plan zijn om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Racing Point werd vrijdagochtend bestraft voor het feit dat de renstal het ontwerp van de achterste brake ducts heeft afgekeken van Mercedes. Daarmee overtrad het team het sportief reglement, wat resulteerde in een boete van €400.000,- en 15 WK-punten aftrek. De renstal mag volgens het oordeel van de FIA wel blijven rijden met de brake ducts.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Racing Point bestraft voor kopiëren Mercedes

De uitspraak leidde vrijdagmiddag al meteen tot een hoop rumoer in de paddock op het circuit van Silverstone. Vooral de teams van Renault – dat het protest had aangetekend – en McLaren waren kritisch, maar ook andere teambazen waren van mening dat het oordeel een slechte invloed zou kunnen hebben op de toekomst van de sport.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Teams overwegen hoger beroep tegen straf Racing Point: 'Bullshit-verhaal'

Renault, McLaren en Ferrari melden zich bij de FIA

Vrijdagavond hebben de teams van Renault, McLaren en Ferrari bij de FIA te kennen gegeven dat ze van plan zijn om beroep aan te tekenen tegen de straf. Deze intentie moeten de teams binnen 24 uur na de uitspraak kenbaar maken bij de FIA, waarna ze nog eens 96 uur de tijd krijgen om definitief protest aan te tekenen.

De protesterende teams lijken vooral een zwaardere sanctie voor het team van Racing Point te willen eisen. Daarnaast vragen de teams ook om meer duidelijk omtrent het reglement, aangezien de uitspraak tegen Racing Point vooral meer vragen dan antwoorden heeft opgeleverd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van