Formule 1

Tevreden Verstappen vreest voor eenzame race op Silverstone

07 augustus 2020 20:03 Aangepast: 07 augustus 2020 22:41

Max Verstappen blikt tevreden terug op de vrijdag op het circuit van Silverstone. De Nederlander was te spreken over de snelheid van de RB16, maar vreest zondag opnieuw voor een eenzame race op het Britse circuit.

Net als een week geleden weet Verstappen dat er dit weekend op eigen kracht niet meer in zal zitten dan een derde plek. Het verschil naar de beide Mercedessen vooraan was vrijdag namelijk opnieuw erg groot. In de tweede vrije training moest de Limburger ook nog de Renault van zijn voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden, wat hem aan het einde van de dag een vierde tijd opleverde.

"In de kwalificatie kan het denk ik best dicht bij elkaar zitten met de groep achter ons, maar op zondag gaat het denk ik weer een eenzame race worden", voorspelt Verstappen. De hoge temperaturen en de zachtere banden zullen daar dit weekend geen verandering in gaan brengen: "De zachte banden slijten veel sneller, dus dat wordt wel interessant. Het zal bijna onmogelijk worden om weer een éénstopper te doen, dus ik denk dat we in de race een hoop tweestoppers gaan zien. Ik denk echter niet dat de zachtere banden de rangorde drastisch gaan veranderen."

'Prima vrijdag'

Ondanks het gat naar Mercedes was Verstappen wel tevreden over zijn vrijdag: "Het was een prima dag. We hebben ons programma af kunnen werken en daar ben ik blij mee. Het gat naar Mercedes is groot, maar dat had ik wel verwacht. Dat kun je nou eenmaal niet in een paar dagen dichten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van