DTM

Beperkt aantal toeschouwers welkom bij DTM in Assen

07 augustus 2020 13:17 Aangepast: 07 augustus 2020 13:25

Het TT Circuit in Assen zal begin september als één van de eerste circuits in Europa weer haar deuren mogen openen voor een groot evenement. Zoals het er nu naar uitziet zullen er tijdens het DTM-weekend per dag 10.000 fans worden toegelaten tot de tribunes.

Door het coronavirus werd ook de DTM-kalender flink overhoop gegooid, maar het seizoen van de Duitse toerwagenklasse ging vorige week alsnog van start op het circuit van Spa-Francorchamps. Begin september wil de organisatie tijdens het raceweekend in Drenthe voor het eerst ook weer toeschouwers toe gaan laten tot de circuits. Zoals de situatie er nu voor staat acht de organisatie het verantwoord om 10.000 toeschouwers toe te laten tot het TT Circuit, die verdeeld zullen worden over zes tribunes. Normaal gesproken bieden deze tribunes plek voor ruim 50.000 zitplaatsen.

Fans die aanwezig willen zijn bij de DTM-races zullen vooraf een kaartje moeten reserveren. De ticketprijs is verlaagd van 79 naar 49 euro, omdat de paddock en overige delen van het circuit gesloten zullen blijven voor publiek.

Assen is 4 tot en met 6 september het decor voor de vierde ronde van het DTM-seizoen. Na het openingsweekend op Spa-Francorchamps racet de Duitse toerwagenklasse de komende twee raceweekenden op twee varianten van de Lausitzring.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van