Formule 1

Hülkenberg ook dit weekend in actie voor Racing Point

07 augustus 2020 10:15 Aangepast: 07 augustus 2020 10:37

Nico Hülkenberg zal ook dit weekend bij het team van Racing Point de plek innemen van Sergio Perez. De Mexicaan is opnieuw positief getest op het coronavirus, waardoor hij niet zal mogen deelnemen aan de ’70th Aniiversary Grand Prix’ op Silverstone.

Na zijn positieve test een week geleden kreeg Perez van de autoriteiten in Engeland het groene licht om zijn quarantaine te beëindigen en deel te nemen aan de tweede race op Silversone, mits hij negatief getest zou worden op het coronavirus. De uitslag van de test van gisteren is echter opnieuw positief, waardoor Perez ook dit weekend de Grand Prix zal moeten overslaan.

In een verklaring bevestigt het team van Racing Point de positieve test van Perez. De Mexicaan maakt het volgens de renstal wel goed, maar de kans is aanwezig dat hij door de positieve test ook volgende week de Grand Prix van Spanje zal moeten missen.

Hülkenberg krijgt tweede kans

Door de positieve test krijgt Nico Hülkenberg dit weekend een tweede kans op het circuit van Silverstone. De Duitser nam ook vorige week al de plek in van Perez, maar kon toen niet eens deelnemen aan de race nadat de krachtbron van zijn Racing Point niet wilde starten.

"Ik kijk er naar uit om opnieuw met het team aan de slag te gaan", vertelt Hülkenberg. "Vorige week was het echt een sprong in het diepe nadat ik een paar jaar was weggeweest bij het team en nog niet eerder met hun auto had gereden. Deze week heb ik echter veel geleerd over de RP20. Ik ben er klaar voor om die ervaring dit weekend toe te passen."

"Het feit dat we op hetzelfde circuit racen maakt het wel wat makkelijker. Daarnaast heeft het team me ook erg geholpen om op snelheid te komen. Ik denk dan ook dat we dit weekend kunnen vechten voor punten, wat absoluut het doel is. Verder wens ik Checo natuurlijk een goed herstel."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van