Formule 1

Verstappen niet gefrustreerd: 'Velen zouden in mijn positie willen zitten'

06 augustus 2020 22:27 Aangepast: 06 augustus 2020 22:59

Max Verstappen heeft geaccepteerd dat het Formule 1-team van Mercedes momenteel een klasse apart is. De Nederlander is met zijn Red Bull niet opgewassen tegen de snelheid van de zwarte bolides, maar is blij dat hij nog altijd kan vechten om podiumplaatsen.

Verstappen had gehoopt dat hij dit jaar om de wereldtitel kon gaan vechten, maar na vier races bedraagt zijn achterstand op WK-leider Lewis Hamilton al 36 punten. Daarnaast voorspelde de Limburger vorige week nog dat hij op zijn vroegst pas aan het einde van het seizoen weer op eigen kracht denkt te kunnen gaan vechten voor overwinningen, waardoor hij momenteel vooral is aangewezen op een bijrol achter de beide Mercedessen. Desondanks blijft Verstappen gemotiveerd en weet hij de huidige situatie goed te relativeren.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen rekent voorlopig niet op zeges: 'Hopelijk tegen het einde van het jaar weer'

"Ik ben niet gefrustreerd", vertelt Verstappen in de aanloop naar de vijfde race van het seizoen. "Ik accepteer de huidige situatie en probeer daar gewoon het beste van te maken. Ik zit nog altijd niet in een beroerde positie. Velen zouden graag in mijn positie willen zitten, we vechten namelijk gewoon nog om podiumplekken. Ik begrijp dan ook niet waarom men meteen denkt dat ik super gefrustreerd ben. Ik zit nog altijd in een veel betere positie dan wanneer ik alleen maar achteraan wat zou meehobbelen."

Ondertussen blijft Verstappen met het team hard werken om de RB16 sneller te maken: "Natuurlijk doen we er alles aan om de auto te verbeteren. We weten waar het beter moet en daar werken we aan. Ook over één rondje kunnen we nog veel terreinwinst boeken."

Verwachtingen voor dit weekend

Voor komend weekend worden er tijdens de tweede race op Silverstone hoge temperaturen verwacht, terwijl er ook op zachtere banden gereden zal worden dan tijdens het eerste raceweekend op het Britse circuit. Verstappen verwacht echter geen wonderen en erkent dat het ook dit weekend weer lastig gaat worden om Mercedes te verslaan.

"Die hogere temperaturen gaan je in de kwalificatie geen seconde opleveren"

"Het kan wel een beetje helpen, maar Mercedes ligt zo ver voor… Die hogere temperaturen gaan je in de kwalificatie geen seconde opleveren en in de race ook geen halve seconde per ronde. Maar we geven niet op. Ik ben erg gemotiveerd om er dit weekend weer het beste van te maken. Ik ga in ieder geval weer voor het podium en dan zien we wel wat er mogelijk is."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen kritisch op plan voor enkele vrije training op Imola

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van