Formule 1

Kubica ook in eerste vrije training op Silverstone bij Alfa Romeo

05 augustus 2020 12:48 Aangepast: 05 augustus 2020 14:37

Robert Kubica maakt vrijdag op Silverstone als reservecoureur van Alfa Romeo Racing weer zijn opwachting tijdens de eerste vrije training. De 35-jarige Pool neemt het in de voorbereiding op '70th Anniversary GP' over van de Italiaan Antonio Giovinazzi.

Voor Kubica wordt het al zijn derde optreden in een trainingssessie van dit seizoen. Tijdens de Grote Prijs van Stiermarken verving hij ook Giovinazzi en bij de Grote Prijs van Hongarije nam hij tijdens de eerste oefensessie het stuur over van Kimi Räikkönen.

"Ik ben blij om zo vaak achter het stuur te kruipen zo vroeg in het seizoen. Het besturen van een F1-auto is altijd bijzonder, maar vooral op een plek als Silverstone", aldus Kubica. "De baan heeft zoveel geschiedenis. Het is een van de mooiste locaties van de autosport en hier rondrijden, zelfs zonder de fans, geeft je zo'n fijn gevoel. Mijn belangrijkste doel blijft echter het team helpen de auto te ontwikkelen."

Kubica maakte afgelopen weekend zijn debuut in de DTM. In allebei de races op het circuit van Spa-Francorchamps moest de Pool genoegen nemen met een plek in de achterhoede.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van