Formule 1

Formule 1-weekend op Imola telt slechts één vrije training

04 augustus 2020 14:07 Aangepast: 04 augustus 2020 14:11

De Formule 1-teams krijgen eind oktober maar anderhalf uur de tijd om zich voor te bereiden op de eerste Formule 1-race op het circuit van Imola sinds 2006. Zo heeft de organisatie van de koningsklasse vandaag bekendgemaakt.

Imola werd onlangs na een afwezigheid van veertien jaar toegevoegd aan de Formule 1-kalender van 2020, samen met de Nürburgring en het Portugese circuit van Portimao. De sport hoopt met de toevoeging van de extra races in Europa alsnog zoveel mogelijk Grands Prix te kunnen rijden dit jaar, nadat het eerste deel van het seizoen door de coronacrisis kwam te vervallen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nürburgring, Portimao en Imola toegevoegd aan Formule 1-kalender 2020

In tegenstelling tot de overige races, zal het Grand Prix-weekend op Imola echter maar uit twee dagen bestaan. Vandaag heeft de sport bekendgemaakt dat de twee vrije trainingen op vrijdag komen te vervallen en er alleen op zaterdagochtend een oefensessie op het programma staat, alvorens er zaterdagmiddag gekwalificeerd zal gaan worden. In deze training krijgen de teams en coureurs anderhalf uur de tijd om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

De vrije training op Imola zal zaterdagochtend 31 oktober om 10.00 uur van start gaan. Om 14.00 uur gaat de kwalificatie van start. De race op zondag begint om 13.10 uur, twee uur eerder dan de gebruikelijke starttijd van races in Europa.

Testcase

Met het tweedaagse schema geeft de Formule 1 de teams een dag extra de tijd voor de 2.500 kilometer lange reis vanaf het Portugese circuit van Portimao, waar een week eerder wordt geracet. Ook lijkt het verkorte weekend een ideale testcase voor de sport, die als kostenbesparende maatregel al langer werkt aan het plan om de raceweekenden in te korten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van