Formule 1

Horner verdedigt pitstop Verstappen: 'Het was echt op het randje'

02 augustus 2020 21:29 Aangepast: 02 augustus 2020 21:35

Max Verstappen kwam zondag vijf seconden tekort voor een overwinning in de Britse Grand Prix, maar toch is Red Bull-teambaas Christian Horner tevreden met de tweede plek van de Nederlander. De Brit is liever blij met de gewonnen plek, dan teleurgesteld in wat er misschien mogelijk was geweest.

Verstappen reed op Silverstone eenzaam in de rondte op de derde plek, totdat Valtteri Bottas in de slotfase een lekke linker voorband opliep. De Fin verloor daardoor zijn tweede plek aan Verstappen, die uit voorzorg door zijn team werd binnengehaald voor een tweede pitstop. Het kostte de Limburger achteraf misschien wel een overwinning, omdat in de allerlaatste ronde ook Lewis Hamilton een lekke band kreeg. Door de pitstop van Verstappen was de voorsprong van de Brit echter dermate groot, dat hij aan de finish alsnog vijf seconden voorsprong had op de Red Bull en zo toch nog de race wist te winnen.

Verstappen liet zelf na afloop al weten dat hij blij was met de tweede plek en niet lang wilde nadenken over wat er mogelijk was geweest als hij geen tweede pitstop had gemaakt. Die opvatting deelt ook teambaas Christian Horner.

'De band had wel 50 kleine sneetjes'

"De band die van Verstappens auto kwam had wel 50 kleine sneetjes, dus het is zeker veroorzaakt door wat rommel op de baan", sprak de Brit. "Als hij geen pitstop had gemaakt hadden we die tweede plek kunnen verliezen met hetzelfde probleem als Lewis, Carlos Sainz en Bottas. Dus het was echt op het randje. We kunnen beter dankbaar zijn voor wat we hebben, dan wat we mogelijk hebben verloren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen tevreden met P2: 'Ik had geluk en pech"

"Het glas is halfvol of halfleeg. Wij profiteerden van de problemen die Bottas had, aangezien Mercedes vandaag sneller was. Als Hamilton een ronde eerder lek had gereden hadden we onszelf op de borst geklopt. Ik denk niet dat we mogen klagen over het resultaat," concludeert Horner.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van