Formule 1

Hülkenberg niet van start: 'Past wel bij de laatste paar knotsgekke dagen'

02 augustus 2020 20:46 Aangepast: 02 augustus 2020 20:50
Hülkenberg moet toekijken vanaf de zijlijn

De invalbeurt van Nico Hülkenberg in de Britse Grand Prix is uitgelopen op een grote teleurstelling. De Duitser kon niet deelnemen aan de race door een probleem met de krachtbron.

Hülkenberg zou dit weekend eigenlijk met een GT3-auto gaan testen op de Nürburgring, totdat hij donderdagmiddag een telefoontje kreeg van Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer. De Duitser werd opgeroepen als invaller van Sergio Perez, die besmet is geraakt met het coronavirus en daardoor niet kon deelnemen aan de Britse Grand Prix.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Zo keerde Hülkenberg binnen 24 uur terug in de Formule 1

Ondanks de late oproep werd Hülkenberg vrijdagochtend net op tijd toegelaten tot de paddock om deel te nemen aan de eerste vrije training voor de Britse Grand Prix. Vervolgens moest de Duitser in korte tijd gewend raken aan de RP20 voor zijn eerste Formule 1-race sinds december vorig jaar, maar zover zou het uiteindelijk niet komen: door een technisch probleem kreeg het team zondag zijn auto niet aan de praat, waarmee er een streep ging door de Formule 1-rentree van de coureur uit Emmerich.

"Het is best wel gek eigenlijk", moest Hülkenberg vaststellen. "Eigenlijk past dit wel bij de laatste paar knotsgekke dagen."

Losgeraakte bout gooit roet in het eten

"Het is natuurlijk enorm teleurstellend voor mij en het team. Ze hebben alles geprobeerd, maar omdat het een probleem met de krachtbron was konden we de auto niet op tijd gestart krijgen. We onderzoeken nog hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer liet na afloop van de race weten dat een losgeraakte bout in de koppeling de oorzaak was van het probleem. Deze kwam klem te zetten, waardoor de verbrandingsmotor niet gestart kon worden.

Herkansing

Hülkenberg krijgt volgende week een herkansing in Silverstone, aangezien Perez minimaal 10 dagen in quarantaine moet blijven en daardoor ook de volgende race zal moeten overslaan. "Als ik volgende week weer mag aantreden had de ervaring van vandaag goed van pas gekomen om meer te weten te komen over de auto, vooral in de race. Dat is nu niet het geval, maar het is wat het is. We zullen zien hoe het volgend weekend gaat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van