Formule 1

Renault protesteert ook in Silverstone tegen Racing Point

02 augustus 2020 19:17 Aangepast: 02 augustus 2020 19:19

Voor de derde race op rij heeft het team van Renault protest aangetekend tegen de Formule 1-auto van Racing Point. Ook na afloop van de Britse Grand Prix heeft de renstal officieel haar vraagtekens gezet bij de legaliteit van de RP20.

Renault diende drie weken geleden na afloop van de Grand Prix van Stiermarken voor het eerst een protest in tegen Racing Point. De renstal is van mening dat het team de brake ducts van RP20 niet zelf heeft ontworpen, maar gekopieerd heeft van het team van Mercedes. Ook na afloop van de Hongaarse Grand Prix diende de renstal al een protest in.

Omdat het onderzoek van de FIA naar de 'Roze Mercedes' van Racing Point nog altijd loopt, blijft Renault voorlopig protest indienen tegen de legaliteit van de RP20. Het Franse team meldde zich niet geheel verrassend dan ook zondag na afloop van de Britse Grand Prix weer bij de FIA.

Renault kende zondag een sterke Britse Grand Prix, met een vierde plek voor Daniel Ricciardo en een zesde plaats voor Esteban Ocon. Lance Stroll moest genoegen nemen met een negende plek in de enige Racing Point, nadat teamgenoot Nico Hülkenberg wegens problemen met de krachtbron niet aan de start was verschenen van de race.

Het onderzoek van de FIA naar de RP20 loopt nog altijd. Het is niet bekend wanneer de autosportfederatie een uitspraak denkt te kunnen doen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van