Formule 1

Verstappen tevreden met P2: 'Ik had geluk en pech"

02 augustus 2020 18:43 Aangepast: 02 augustus 2020 18:47

Max Verstappen had de Grand Prix van Groot-Brittannië misschien wel kunnen winnen, maar de Limburger was na afloop vooral tevreden met zijn tweede plaats. De Nederlander mocht op het circuit van Silverstone wederom naar het podium na een eenzame race met een krankzinnig slot.

Verstappen reed het merendeel van de Britse Grand Prix in niemandsland met zijn Red Bull: de Nederlander kon het tempo van de Mercedessen niet bijbenen, maar was wel veel sneller dan de Ferrari van Charles Leclerc achter hem. Een derde plek leek dan ook het hoogst haalbare, totdat in de slotfase de linker voorband het begaf bij een aantal coureurs.

Verstappen schoof op naar de tweede plek nadat Valtteri Bottas voor hem had lekgereden, waarna het team van Red Bull geen risico's besloot te nemen en Verstappen naar binnen haalde voor een tweede pitstop. Het kostte de Nederlander mogelijk de overwinning, omdat in de allerlaatste ronde ook Lewis Hamilton een lekke band kreeg. De Brit had op dat moment echter een dermate grote voorsprong dat hij alsnog als eerste de eindstreep passeerde. Verstappen kwam op vijf seconden achterstand als tweede aan de finish.

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton klopt Verstappen na krankzinnige ontknoping

Hoewel er dus misschien meer in had gezeten voor Verstappen, neemt de coureur zijn team niets kwalijk: "Ik had geluk en pech", blikte de Red Bull-coureur terug op de slotfase. "Ze waren te snel voor ons in de race en mijn banden zagen er met nog tien ronden te gaan niet geweldig uit, Ik riep over de radio dat mijn linker voorband er niet goed uitzag. Toen kreeg Valtteri zijn lekke band en nam ik snelheid terug. Het team haalde me toen naar binnen, maar daarna kreeg Lewis helaas ook nog een lekke band."

Uiteindelijk was Verstappen blij met zijn tweede plaats, nadat hij de race als derde was aangevangen: "Ik ben blij met P2, het is opnieuw een heel goed resultaat voor ons. Als Bottas geen lekke band had gehad waren we derde geworden, dus ik denk vooral dat we een positie hebben gewonnen en geluk hebben gehad."

Eenzame race

Dat Verstappen geen al te enerverende middag had bleek wel halverwege de race, toen hij over de boordradio zelfs nog tijd had voor een grapje met zijn engineer: "Ik vertelde mijn engineer dat hij goed moest blijven drinken. Het is heel belangrijk om gehydrateerd te blijven. Maar ja, het was een vrij eenzame race. Ik probeerde gewoon mijn tempo vast te houden en op mijn banden te letten."

Met zijn tweede plek en het rijden van de snelste ronde heeft Verstappen 19 punten overgehouden aan de Britse Grand Prix. De Nederlander staat nu derde in de WK-stand met 52 punten. Hamilton gaat overtuigend aan kop met 88 punten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van