Formule 1

Hamilton op drie wielen naar de zege: 'hart stond bijna stil'

02 augustus 2020 18:08 Aangepast: 02 augustus 2020 19:42

Hij leek op weg naar een eenvoudige overwinning, maar in de allerlaatste ronde van de Britse Grand Prix ging het toch nog bijna mis voor Lewis Hamilton. Een halve ronde voor de finish begaf de linker voorband van zijn Mercedes had, maar op drie wielen sleepte hij alsnog zijn 87e F1-zege in de wacht.

Nadat het kort ervoor ook al mis was gegaan bij teamgenoot Valtteri Bottas, gaf in de laatste ronde ook de linker voorband van Hamilton de geest. De Brit had echter het geluk dat hij een flinke voorsprong had op Max Verstappen, die kort daarvoor uit voorzorg al een tweede pitstop had gemaakt. Met het hart in de keel redde de regerend wereldkampioen het uiteindelijk tot aan de finish, om daarmee met vijf seconden voorsprong op Verstappen zijn derde zege op rij te scoren.

"O mijn God, wat was het ver naar de finish", vertelde de zesvoudig wereldkampioen na afloop. "Ik kreeg die auto bijna niet meer door de laatste twee bochten gestuurd. Echt, mijn hart stond bijna stil!"

'Heb dit nog nooit meegemaakt'

Voor Hamilton kwam de lekke band als een complete verrassing: "Ik zag eigenlijk niets vreemds aan de banden, maar toen ik in die laatste ronde merkte dat het ineens ook hard achteruit ging, sloeg de angst me om het hart. Ik heb gebeden om de finish te halen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Met zijn derde zege van het seizoen heeft Hamilton na vier races al 88 WK-punten bij elkaar verzameld. Zijn voorsprong op teamgenoot Bottas – die door de lekke band met lege handen bleef in Silverstone – bedraagt 30 punten. Max Verstappen staat met 52 punten derde in de WK-stand.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen tevreden met P2: 'Ik had geluk en pech"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van