DTM

Rast wint tweede DTM-race op Spa, Frijns op het podium

02 augustus 2020 15:04 Aangepast: 02 augustus 2020 15:06

René Rast heeft de tweede race van het DTM-weekend op Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. De regerend kampioen in het Duits toerwagenkampioenschap voerde een geheel Audi-podium aan, waar ook Robin Frijns deel van uitmaakte.

Frijns mocht de tweede race in de Ardennen als tweede aanvangen, maar de Nederlander werd net als een dag eerder al snel afgetroefd door Audi-stalgenoot Nico Müller. De Zwitser zette vervolgens koers richting raceleider René Rast, die de race van pole-position aan had mogen vangen.

In de vierde ronde had Müller het gaatje naar Rast gedicht en passeerde hij de Duitser in Les Combes, maar in tegenstelling tot de eerste race wist Müller deze keer geen gat te slaan naar de rest van het veld. Na de verplichte pitstops kon Rast zo het gat naar de Zwitser weer dichtrijden, om vijf ronden voor het einde op Kemmel weer de leiding over te nemen. Müller hield de druk vol op de ketel, maar kon niet voorkomen dat Rast na 26 ronden zijn achttiende DTM-zege veiligstelde.

Frijns op het podium

Vijf tellen achter Rast en Müller kwam Robin Frijns als derde aan de finish, waarmee hij een geheel Audi-podium compleet maakte. Jamie Green reed wederom een sterke inhaalrace en kwam als vierde aan de finish, voor stalgenoot Mike Rockenfeller.

Sheldon van der Linde was met een zesde plaats opnieuw de best geklasseerde BMW-rijder, 24 seconden achter winnaar Rast. Loic Duval kwam als zevende aan de finish, voor de BMW's van Lucas Auer en Jonathan Aberdein. Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann pakte met een tiende plek het laatste punt.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van