Formule 1

Vettel erkent: 'Slechter kan het niet worden'

01 augustus 2020 17:57 Aangepast: 01 augustus 2020 18:01

Het Britse Grand Prix-weekend loopt vooralsnog niet zoals gehoopt voor Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen wordt op Silverstone geplaagd door tal van problemen en zal de race zondag vanaf een teleurstellende tiende startplek moeten aanvangen.

Nadat hij op vrijdagochtend vrijwel de gehele eerste vrije training moest overslaan door een probleem met de turbo, verloor Vettel in de tweede en de derde vrije training opnieuw waardevolle tijd op de baan door een probleem met de pedalen. Op de baan ging het tot dusver echter niet veel beter: de Duitser heeft zijn handen vol aan de SF1000 en kwam in de kwalificatie niet verder dan een tiende plek, nadat zijn laatste rondetijd wegens het overschrijden van de baanlimiet werd doorgestreept.

Vettel wilde na afloop van de kwalificatie niet te lang stilstaan bij de problemen, maar vooral vooruitkijken naar de race: "Het was niet ideaal vandaag", drukte Vettel zich voor de camera's van Channel 4 nog zacht uit. "Ik kwam maar niet in het ritme, maar heb er best veel vertrouwen in dat het morgen een stuk beter gaat zijn. Hoeveel beter weet ik niet, ik kan niks beloven. Maar veel slechter kan het in ieder geval niet worden."

Vettel steekt hand in eigen boezem

Op de vraag wat er mis ging in de kwalificatie moest Vettel het antwoord schuldig blijven: "Ik heb geen idee eerlijk gezegd. Ik kwam niet lekker in het ritme, wat hier best belangrijk is. Gisteren heb ik niet veel kunnen rijden en vanochtend hadden we opnieuw een klein probleem, dus dat is niet ideaal, maar de auto was eigenlijk nog wel oké. Ik denk dus dat het vooral aan mij lag dat niet alles bij elkaar kwam, maar laten we zien wat morgen gaat brengen."

Makkelijk zal het ook in de race echter niet worden voor Vettel. De Duitser moet de race aanvangen op de zachte band, waar het merendeel van zijn concurrenten en de coureurs buiten de top 10 de race mogen starten op de hardere geel-gemarkeerde band.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van