Formule 1

Verstappen maximaliseert met P3: 'Mercedes is veel te snel'

01 augustus 2020 17:02 Aangepast: 01 augustus 2020 17:07

Max Verstappen heeft vrede met zijn derde startplek voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Limburger was tijdens de kwalificatie op het circuit van Silverstone niet opgewassen tegen de beide Mercedessen, waardoor hij op een volle seconde achterstand genoegen moest nemen met een plekje op de tweede startrij.

Verstappen hoopte voorafgaande aan het weekend dat hij binnen een halve seconde van de beide Mercedessen kon blijven, maar het gat bleek in de kwalificatie toch iets groter. Polesitter Lewis Hamilton was namelijk +1.022s sneller dan de Limburger, terwijl Valtteri Bottas op de tweede plek zeven tienden sneller was. Toch was Verstappen na afloop tevreden met zijn kwalificatie, waar er simpelweg niet meer in zat voor de Red Bull-coureur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton grijpt pole op eigen bodem, Verstappen derde

"De ronde zelf aan het einde van Q3 was best goed", blikte Verstappen na afloop terug. "Maar je kon al vroeg in de kwalificatie zien dat Mercedes veel te snel was. Eigenlijk was dat de laatste drie races ook al het geval. Dat moet je gewoon accepteren en proberen om het zelf zo goed mogelijk te doen."

Met zijn derde startplek heeft Verstappen zichzelf in ieder geval een betere uitgangspositie verschaft dan twee weken geleden in Hongarije, waar hij de race als zevende moest aanvangen: "Met de derde plek ben ik best wel tevreden, zeker na Hongarije. Om hier dan als derde te vertrekken is in ieder geval al een goede start."

Kansen in de race

In Hongarije wist Verstappen na een goede start uiteindelijk nog de tweede Mercedes van Bottas af te troeven en als tweede aan de finish te komen. Of hij zich ook op Silverstone weer kan mengen tussen de Mercedessen of dat ze ook in de race een klasse apart zullen zijn weet Verstappen nog niet: "De race is altijd weer een ander verhaal, dan zit het automatisch iets dichter bij elkaar. Ik zeg niet dat ik het gevecht met ze aan zal gaan, maar vanaf de derde startplek heb je in ieder geval een kans om dat te doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van