DTM

Frijns pakt op Spa-Francorchamps allereerste DTM-pole

01 augustus 2020 12:22 Aangepast: 01 augustus 2020 12:26

Robin Frijns heeft op het circuit van Spa-Francorchamps de allereerste pole-position uit zijn DTM-loopbaan behaald. In de Belgische Ardennen mag de Limburger daardoor de eerste race van het nieuwe seizoen zaterdagmiddag vanaf de eerste startplek aanvangen.

Het nieuwe seizoen van het Duits toerwagenkampioenschap gaat dit weekend eindelijk van start op het circuit van Spa, dat voor het eerst sinds 2005 weer deel uitmaakt van de DTM-kalender. Voor Robin Frijns breekt daarmee een drukke augustusmaand aan, aangezien volgende week ook het Formule E-seizoen wordt hervat en Frijns in beide kampioenschappen in iets meer dan drie weken tijd daardoor 12 races zal rijden.

Eerste twee startrijen voor Audi

Voor zijn eerste race van augustus heeft Frijns zich in ieder geval al de beste uitgangspositie verschaft. In de kwalificatie op het circuit van Spa wist de Maastrichtenaar een 2:05.625 te noteren, waarmee hij een volledige top 4 voor Audi aanvoerde.

Frijns deelt zaterdagmiddag de eerste startrij met Nico Müller, die met zijn Audi een tiende moest toegeven op Frijns. Regerend DTM-kampioen René Rast klokte de derde tijd, voor de Audi van Mike Rockenfeller. Sheldon van der Linde was de beste BMW-rijder op een vijfde plek, gevolgd door zijn stalgenoot Timo Glock.

DTM-nieuwkomer Robert Kubica moest genoegen nemen met een veertiende tijd. De Pool wist alleen Harrison Newey, die dit weekend eveneens zijn DTM-debuut maakt, voor te blijven.

De eerste DTM-race van het nieuwe seizoen gaat vanmiddag om 13.30 uur van start.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van