Formule 1

Verstappen spreekt van positieve dag: 'de auto werkt iets beter'

31 juli 2020 19:33 Aangepast: 31 juli 2020 19:38

Max Verstappen blikt tevreden terug op de vrijdag op het circuit van Silverstone. De Nederlander kwam als snelste uit de startblokken in de eerste vrije training, maar moest in de middagsessie genoegen nemen met een veertiende tijd.

Verstappen werd tijdens de tweede vrije training in zijn snelle ronde opgehouden door de Haas van Romain Grosjean, die in de razendsnelle Maggots/Becketts-combinatie in de weg reed van Verstappen reed. Al vloekend en met de nodige handgebaren uitte de Nederlander zijn ongenoegen richting de Fransman, maar na afloop wilde Verstappen er geen al te groot verhaal van maken: "Ik werd gewoon geblokt", sprak de Red Bull-coureur voor de camera's van SkyF1. "Ik moest dus inhouden, maar uiteindelijk maakt het niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat het geen slechte dag was voor ons."

 

Door het incident met Grosjean zette Verstappen geen snelle tijd neer op de zachte band waardoor hij de tweede vrije training slechts als veertiende afsloot. Ondanks het nodige onderstuur lijken de verbeteringen op de RB16 echter wel hun vruchten af te werpen en dus was Verstappen tevreden: "De auto werkt iets beter, dus daar ben ik blij mee. Er zijn natuurlijk nog altijd een paar dingen die beter kunnen dus daar gaan we aan werken, maar ook de lange run was niet verkeerd. Al met al was het dus een positieve dag."

Ook Albon tevreden, ondanks crash

Ook Verstappens teamgenoot Alexander Albon was te spreken over de RB16, al eindigde de Thai de tweede vrije training wel in de vangrails: "Ik verloor opeens de achterkant," blikt Albon terug op het incident in Stowe. "Ik dacht dat ik hem had, maar toen brak hij opnieuw uit. We moeten de data nog bekijken om te zien wat er precies gebeurde."

"We hebben zeker een stap gemaakt als team," gaat Albon verder op een iets vrolijker onderwerp. "De auto voelde goed. We hadden eerlijk gezegd erger verwacht, maar de auto was meteen goed toen we in de eerste vrije training de baan op gingen."

Toch blijft Albon ook voorzichtig, zeker gezien het feit dat het de rest van het weekend een stuk minder warm zal zijn op het circuit van Silverstone: "Het ziet er goed uit, maar ik weet zeker dat Mercedes nog flink wat snelheid achter de hand hield. Daarnaast moeten we misschien ook wel rekening houden met een reset morgen wanneer de omstandigheden een stuk koeler zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van