Formule 1

Perez vloog voor positieve coronatest terug naar Mexico: ‘Alle protocollen gevolgd’

31 juli 2020 11:42 Aangepast: 31 juli 2020 11:48

Sergio Perez is 'extreem teleurgesteld' dat hij dit weekend niet kan deelnemen aan de Britse Grand Prix. De Racing Point-coureur vloog na de vorige race in Hongarije terug naar Mexico en is vervolgens positief getest op het coronavirus, maar de coureur zegt wel dat hij zich aan alle protocollen heeft gehouden.

Perez werd donderdag positief getest op Covid-19, waardoor hij voorlopig in quarantaine moet en niet kan deelnemen aan de Britse Grand Prix dit weekend. Ook het deelnemen aan de tweede race op het circuit van Silverstone volgende week zal twijfelachtig worden voor de Racing Point-coureur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Perez mist Britse Grand Prix na positieve coronatest

"Ik ben extreem teleurgesteld, dit is absoluut een van de donkerste dagen van mijn carrière", laat Perez weten in een videoboodschap. "De voorbereiding die we in dit weekend hebben gestopt, om 100 procent klaar te zijn. Ik wist dat ik een fantastische auto zou hebben en het team heeft het fantastisch gedaan. Het is echt jammer dat dit is gebeurd, maar het laat zien hoe kwetsbaar we allemaal zijn voor dit virus."

'Geen idee hoe ik het heb gekregen'

Perez is tussen de Hongaarse en de Britse Grands Prix door terug naar Mexico gevlogen om daar zijn moeder te bezoeken, maar de Mexicaan heeft zich naar eigen zeggen aan alle protocollen gehouden: "Ik heb alle instructies van de FIA en het team gevolgd. Na Hongarije heb ik een privévlucht naar Mexico genomen om voor twee dagen mijn moeder te bezoeken. Ze heeft een groot ongeluk gehad, dus zodra ze was ontslagen uit het ziekenhuis kon ik haar zien."

"Eenmaal terug in Europa, met alle protocollen, heb ik het gewoon gekregen. Ik weet niet hoe. Ik vertoon geen enkele symptomen. Het laat gewoon zien hoe kwetsbaar we allemaal zijn."

"Ik wil alle coureurs bedanken voor de steun die ze me hebben gegeven, mijn team, de autoriteiten, de fans," sluit Perez af. "Dit is absoluut een moeilijk moment voor mij, maar ik hoop sterker terug te keren en jullie snel weer te zien op het circuit."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van