Formule 1

Verstappen rekent voorlopig niet op zeges: 'Hopelijk tegen het einde van het jaar weer'

30 juli 2020 19:05 Aangepast: 30 juli 2020 19:15

Max Verstappen gaat er voorlopig niet van uit dat hij met zijn Red Bull op eigen kracht kan vechten voor overwinningen. Na drie races is het wel duidelijk dat het team van Mercedes er momenteel met kop en schouders bovenuit steekt, waardoor Verstappen voorlopig is aangewezen op een gevecht om de troostprijzen.

Verstappen hoopte dit jaar met de RB16 te gaan vechten voor de wereldtitel, maar tijdens de eerste drie raceweekenden bleek het team van Red Bull nog de nodige problemen te hebben met de nieuwe bolide voor 2020. Het team van Mercedes heeft daarentegen geen last van opstartproblemen en won met overmacht de eerste drie races van het seizoen.

Dit weekend gaat het seizoen verder op het circuit van Silverstone en hoopt Red Bull met de nodige verbeteringen een stap naar voren te kunnen maken. Verstappen maakt zich echter geen illusies: "We zijn nog steeds aan het leren", blikt de Nederlander in de persconferentie vooruit op het weekend. "We gaan veel nieuwe onderdelen uitproberen om te kijken wat wel en niet werkt en om te zien waar we ons nog kunnen verbeteren, maar dat is niet van het ene op het andere weekend opgelost. We werken eraan, maar zoiets vergt tijd."

"Binnen een halve seconde blijven zou al heel goed zijn"

Verstappen verschijnt dit weekend voor de 106e keer aan de start van een Formule 1-race, waarmee hij het Nederlandse record van meest gestarte Formule 1-races van vader Jos evenaart. De Limburger gaat er echter niet van uit dat hij die historische mijlpaal kan vieren met een overwinning, aangezien het team van Mercedes ook op Silverstone weer de torenhoge favoriet is: "Het is moeilijk in te schatten hoe groot het verschil gaat zijn, dat hangt van zoveel dingen af. Mercedes is absoluut het dominante team, maar hoe groot hun voorsprong gaat zijn weet ik niet. Het kan twee tienden zijn, maar ook een seconde. Ik weet het echt niet. Ik hoop in ieder geval niet dat het een seconde gaat zijn, maar dat we binnen een halve seconde blijven. Dat zou hier al heel goed zijn."

Verstappen rekent voorlopig niet op zeges

Voorlopig lijkt een overwinning er dus niet in te zitten voor de Red Bull-coureur: "Natuurlijk vecht ik liever elk weekend mee om de zege, maar dat zit er momenteel gewoon niet in. We proberen onszelf te verbeteren en hopelijk zijn we richting het einde van het jaar of volgend seizoen weer in staat om voor overwinningen te vechten. Het wordt niet makkelijk omdat Mercedes ook hard doorwerkt, maar hopelijk kunnen we het ze straks weer lastig gaan maken."

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Is Verstappen op Silverstone kansloos voor het podium?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van