Formule 1

McLaren haalt iconische Gulf-kleuren terug naar de Formule 1

28 juli 2020 11:14 Aangepast: 28 juli 2020 11:17

McLaren heeft de samenwerking met Gulf nieuw leven ingeblazen. De Britse renstal heeft vandaag een nieuwe sponsordeal aangekondigd met het oliemerk, wiens logo's dit weekend op Silverstone al op de MCL35 te zien zullen zijn.

De beroemde blauw/oranje Gulf-kleuren – één van de meest iconische kleurstellingen in de autosport – waren in het verleden al veelvuldig te zien op McLaren-bolides. Zo werkten beide partijen in de jaren '60 en '70 samen in de Formule 1 en in de Can-Am, waarna in de jaren '90 op Le Mans ook de McLaren F1 GTR racete in de Gulf-kleuren.

Nieuwe samenwerking

Vandaag maakten McLaren en Gulf bekend dat ze een nieuwe meerjarige sponsordeal hebben gesloten. Dit weekend zitten de Gulf-logo's op Silverstone al op de spiegels en de engine cover van de MCL35, die toch al blauw en oranje was gekleurd.

Of het Formule 1-team van McLaren ook gebruik gaat maken van de brandstof en overige smeermiddelen van Gulf is niet bekend. Wel zullen de producten van Gulf vanaf volgend jaar worden aanbevolen voor alle nieuwe personenauto's die bij McLaren uit de fabriek rollen.

"Gulf maakt deel uit van onze historie en staat bekend om haar innovatie en technologische uitmuntendheid in de industrie, die perfect aansluit bij McLaren", licht McLaren Racing CEO Zak Brown de nieuwe sponsordeal toe. "We kijken uit naar onze nieuwe samenwerking."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van