Formule 1

Vettel: 'Wist voor de race al dat ik op een ronde zou worden gezet'

19 juli 2020 18:53 Aangepast: 19 juli 2020 20:13

Sebastian Vettel kijkt niet raar meer op van de hegemonie van Mercedes in de Formule 1. De Ferrari-rijder werd zondag op een ronde achterstand gezet door winnaar Lewis Hamlilton, maar dat kwam voor de Duitser zelf niet als een verrassing.

Het team van Mercedes is dit seizoen een klasse apart in de Formule 1, terwijl Ferrari juist een bijzonder moeizame start van het seizoen kent. Sebastian Vettel scoorde zondag zijn beste resultaat tot dusver dankzij een zesde plek op de Hungaroring, maar kwam wel op een ronde achterstand aan de finish.

"Voor de race was het al duidelijk dat Hamilton ons op een ronde ging zetten, dus ik was niet verbaasd", sprak Vettel na afloop van de race. "Zij zijn van een ander niveau, Dat weten we al een tijdje."

'Meer zat er niet in'

Vettel finishte in Hongarije achter de beide Mercedessen en Red Bulls, terwijl hij ook de Racing Point van Lance Stroll voor zich moest dulden. Wel wist de Duitser af te rekenen met teamgenoot Charles Leclerc door tijdens de eerste pittsop in tegenstelling tot de Monegask zelf te kiezen voor de hardere medium-compounds.

"Het was weer terug naar normaal hier. De eerste race in Oostenrijk was een uitzondering en in de tweede kwam ik amper in actie. Ik denk dat we vandaag zijn geëindigd wat we vooraf ook verwacht hadden. Vijfde of zesde, meer zat er niet in."

Leclerc buiten de punten

In tegenstelling tot Vettel finishte Leclerc buiten de punten op een elfde plaats. De Monegask was na afloop dan ook niet te spreken over zijn resultaat: "Dit is teleurstellend. Om eerlijk te zijn denk ik dat er iets mis was in de race. Het klopte gewoon niet met wat de auto liet zien in de kwalificatie en in de vrije trainingen, terwijl we niet veel hebben veranderd. We zullen de data goed moeten bekijken omdat de auto vandaag extreem moeilijk te besturen was."

Ferrari staat na het eerste blok van drie races vijfde in de WK-stand met 27 punten, 13 minder dan de teams van McLaren en Racing Point.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore