Formule 1

Vettel bevestigt gesprekken met Racing Point voor 2021

16 juli 2020 18:16 Aangepast: 16 juli 2020 18:20

Sebastian Vettel bevestigt gesprekken te voeren met het team van Racing Point voor een mogelijk F1-stoeltje in 2021. Volgens de Duitser zijn de gesprekken echter nog niet in een vergevorderd stadium en is er dan ook nog lang niets getekend.

Duitse media berichtten de afgelopen week al dat Vettel in gesprek zou zijn met het team uit Silverstone, dat volgend jaar wordt omgedoopt tot Aston Martin. In de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije dit weekend bevestigde de viervoudig wereldkampioen de geruchten.

"Op dit moment zijn het nog maar gesprekken", vertelt Vettel. "Vorige week vertelde ik al dat ik bijvoorbeeld ook met Renault had gesproken, dus het heeft verder nog niets te betekenen. Pas op een later moment kan het echt wat meer concreet worden, maar ik heb nu nog niks aan te kondigen. Het zijn gewoon wat losse gesprekken."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Rijdt Sebastian Vettel volgend jaar in een groene Mercedes?

Geen haast

Bij een eventuele komst van Vettel zal Lance Stroll of Sergio Perez plaats moeten maken voor de viervoudig wereldkampioen. Perez heeft al een contract tot eind 2022, maar de Mexicaan zou over een clausule beschikken dat zijn contract voor het einde van de maand afgekocht zou kunnen worden tegen een flinke som geld. Vettel zelf zegt echter geen haast te hebben met het nemen van een besluit.

"Het zal waarschijnlijk wel even gaan duren, vooral vanuit mezelf om een keuze te maken. Ik wil de juiste keuze maken voor mezelf."

"Op dit moment ligt nog alles open. Ik weet niet, wel of niet rijden volgend jaar, een comeback of helemaal stoppen. Misschien wel heel iets anders gaan doen. Ik voel in elk geval niet de druk om nu al een besluit te nemen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van